BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,74
ALTIN 2.379,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Manisa Belediyesi müteahhitleri ağırladı

Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, Manisa’da inşaat işleriyle uğraşan müteahhitlerle bir araya geldi.

Abone ol

Belediye Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil’in yanı sıra, Mimarlar Odası Başkanı Halim Sezici, Manisa Girişimci İnşaatçılar Derneği Başkanı Celalettin Kurt, Harita Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Sefa Önatlı, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Musa Aynuru ve Jeofizik Mühendisleri Odası ile Makine Mühendisleri Odası temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, İl Estetik Kurulu’nun oluşmasının ardından müteahhitlerle düzenli olarak toplanacaklarını söyledi. Açıkdil, bu tür toplantıların periyodik aralıklarla devam edeceğini de sözlerine ekledi şöyle devam etti; “Manisa Belediyesi olarak kentimizin imarı ile ilgili konularda akil kişilerin görüşlerine önem ve değer veriyoruz.

Bu konu ile ilgili yaptığımız toplantılarla da kentimizde faaliyet gösteren müteahhitlerimizin sıkıntılarını ve isteklerini dinlemek bizlerin görevi. Bu anlamda karşılıklı görüş alışverişi yaparak sıkıntılı noktalardaki sorunları aşmak hedefindeyiz. Bu kentin imarının korunması için herkesin üzerine düşeni yerine getirmesi lazım. Biz de bu anlamda hareket ediyoruz ve estetik çerçevesinde binaların yapılmasını istiyoruz”

Başkan Yardımcısı Açıkdil’in ardından Harita Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Sefa Önatlı söz alarak, müteahhitlerin inşaatlarını yaparken, Harita Mühendisleri’ne karşı sorumluluklarını yeniden düzenleyen mevzuat hakkında bilgiler verdi. Konuşmaların ardından İnşaat Mühendisleri Odası, şantiye şefi bulundurulması, yetki belgesi ve sertifikalı usta konularında yaşadıkları sıkıntıları aktardı.

Toplantıda ayrıca benzer toplantıların sıklıkla yapılması, emlak vergileri, harç ödemelerinde kolaylık, SSK prime tabi uygulamaların çözülmesi, iskan alamayan binaların sorunlarının çözülmesi gibi konularda da neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Öte yandan yapı işlerinde çalışan mimar, mühendis ve müteahhitlerin birbirilerini tanımaları açısından da bu tür toplantıların daha sık yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.