BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Amerika'dan 'tiksindirici kıyaslama'

Amerika gazeteleri de hükümetin sesi olmaya devam ediyor. WP'da yayınlanan analizde

Abone ol

Amerikan Washington Post gazetesi, dünkü başyazısında Başbakan Erdoğan’ın “Özgür Gazze” filosundan faydalandığını öne sürdü. Davutoğlu'nun saldırıyı 11 Eylül'e benzetmesini ise 'tiksindirici' olarak niteledi.

“Türkiye’nin sorumluluğu: Ülkenin lideri Özgür Gazze filosunu nasıl kullandı” başlıklı yazıda, şöyle denildi:


ERDOĞAN YÜZÜNDEN KAYGI DUYULMALI

“Batılı hükümetler İsrail’in zayıf muhakemesi ve Özgür Gazze filosuna düzenlediği baskının beceriksizce yönetimi yüzünden kaygı duymakta haklılar. Ancak, İslamcı militanlara sempatiyle yaklaşan ve İsrail’e yönelik kaba bir demagojiye eğilim gösteren Tayyip Erdoğan’ın Türk hükümeti yüzünden de en az o kadar kaygı duymalılar.”

ERDOĞAN-İHH İLİŞKİSİ SORUŞTURULMALI

Washington Post, filo baskını konusunda bir uluslararası soruşturma açılırsa, Erdoğan hükümetinin İHH ile ilişkisinin de odak noktalarından biri olması gerektiğini öne sürdü.

Gazete, İsrail’i sert şekilde eleştiren Erdoğan’ın İran’da geçen yılki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından öldürülen muhalifler için söyleyecek neredeyse hiçbir şeyinin olmadığını yazdı.

TİKSİNDİRİCİ BİR KIYASLAMA

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun filo baskınını 11 Eylül saldırılarına benzettiğini de hatırlatan gazete bunun “tiksindirici bir kıyaslama” olduğunu, çünkü 11 Eylül’de “gerçekten masum” olan 2900’den fazla kişinin öldüğünü belirtti.

ERDOĞAN BEDEL ÖDEMEYECEK Mİ?

Yazıda, “İsrail yanlış muhakemede bulunmasının sonuçlarına katlanıyor. Erdoğan’ın davranışının bedeli olmayacak mı?” denildi.