BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,67
ALTIN 2.411,67
HABER /  GÜNCEL

Maltepe'de silahlı soygun

Marketlere sigara dağıtan aracı sabah saatlerinde durduran kimliği belirsiz kişiler, sürücü ile görevliyi etkisiz hale getirdi.

Abone ol

Maltepe’de, sigara dağıtım aracı maskeli ve silahlı 2 kişi tarafından soyuldu. Soyguncular, yaklaşık 30 bin lira değerindeki sigarayı alıp kayıplara karıştı.

Olay, Gülsuyu Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi üzerinde meydana geldi. Müşterisinden sipariş almak için 34 TK 5298 plakalı sigara yüklü aracını cadde üzerine park eden sürücü Serhat Şendinç, yardımcısı Erol Kumlu ile birlikte markete girdi.

Siparişi alan görevliler, sigaraları markete götürmek için araçlarının başına geldiklerinde maskeli 2 kişinin kendilerine silah doğrulttuklarını gördü. Neye uğradıklarını şaşıran görevliler, şahısların silah tehdidi üzerine aracın kapısını açtı. Yaklaşık 30 bin lira değerindeki 15 koli sigarayı alan soyguncular, 34 J 1069 plakalı otomobille kayıplara karıştı.

Şendinç, soyguncuların ayrılmasından hemen sonra polisi arayarak durumu bildirdi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis Şendinç ve Kumlu'nun ifadeleri doğrultusunda failleri yakalamak için çalışma başlattı.

Soygun olayını yaşayan Kumlu, maskeli ve silahlı 2 kişinin silah tehdidiyle sigara kolilerini aldıktan sonra olay yerinden uzaklaştıklarını söyledi. Olaydan hemen önce sigara siparişi veren bakkal da görevlilerin dışarıya çıkmalarından bir süre sonra soyulduklarını öğrendiğini ve polisi aradığını anlattı.