BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

MALİ'nin tövbesi kabul görmedi!

Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil'in cemevindeki tövbesine Alevi derneklerini ikiyi böldü.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER


ANKARA- "Mum söndü" gafı nedeniyle büyük tepki toplayan ve programı yayından kaldırılan ünlü showman Mehmet Ali Erbil'in cemevindeki tövbesi de kabul görmedi. Bir Alevi Derneği yapılan showu "mum söndü" gafından daha incitici ve daha büyük bir hakaret olarak nitelendirdi. 

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu'na göre Mehmet Ali Erbil'in yaptığı sadece bir show. Alevi derneklerinin de alet olduğu bu show ile Alevi inancı bağdaşmıyor. Alevi olmayan bir kişi Alevi dedesince ne düşkün ilan edilir ne de düşkünlükten kaldırılır. Özür dileyecekse bunun adresi de bir Alevi dedesi değil Hacı Bektaş Dergahı'dır.

Erbil Ankara'da yanına bir televizyon kamerasını alarak Hüseyin Gazi Türbesi ve cemevini ziyareti edip tövbe etmişti. Alevi dedesinden af dileyen Erbil Alevi dedenin "Ben bir hata yaptım ama tövbe edip bu yola girdim" diyerek üç kez "Tövbe estağfurullah" demişti.

İşte bu görüntüler Alevi derneklerini ikiye böldü. Bu durumun Alevi inancına aykırı olduğunu belirten Hubyar Sultan Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu bunun nedenlerini şöyle sıraladı:

"Yanına kamera alıp bir show yapıyor. Ancak bu Alevi inancına tamamen aykırı. Alevi olmayan bir kişi düşkün ilan edilemez ki Alevi dedesi onu düşkünlükten kaldırsın. Böyle bir ayıbı bir dedenin ortadan kaldırma hakkı yok. Ama tabiî ki gidip özür dileyebilir. Ama bunun adresi de bütün Alevilerin kabul ettiği Hacıbektaş Dergahı'dır. Gerçekten samimi ise oraya gider. Yanına kamera da almaz. Kimseye de söylemez. Gidip yapacağı sadece samimi bir özürdür. Dergah da bu özrü uygun bir yolla Alevi toplumuna iletir.

MUM SÖNDÜ GAFINDAN DAHA İNCİTİCİ

Ama bu yaptığı "mum söndü" gafından daha fazla Alevi toplumuna bir hakaret, Alevi inancını inciten bir durumdur. Kötü olan bazı Alevilerin de buna alet olması.