BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,58
ALTIN 2.386,01
HABER /  DÜNYA

Maliki'den işbirliği çağrısı

Irak Başbakanı Nuri Maliki ülkedeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Abone ol

Basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Maliki Irak'ın Arap ülkeleri arasındaki konumuna geri dönmesi için bölge ülkelerle olan sorunların çözülmesi istedi ve Irak ile Kuveyt arasındaki sorunların çözülmesinde Irak'ın 7. bendden çıkarılmasını esas alacaklarını açıkladı. Maliki, bölge ülkeleri ile güvenlik ve ekonomi konularında işbirliği yapılmasından yana olduklarını belirtti.

Bölgenin güvenliği için tarafların istişare ve işbirliği içerisinde olması gerektiğini belirten Maliki eski rejim zamanından kalma biriken sorunların çözülmesine çaba gösterdiklerini belirtti. Açıklamasında siyasi sorunların çözülmesi için Ulusal Toplantı'nın 5 Nisan'da yapılacağını açıklayan Başbakan Maliki, El Irakiye listesinin belirlediği şartların Kabul edilemez olduğunu ifade etti. Suriye'deki olaylara değinen Maliki:

Esad yönetiminin güç kullanmakla kesinlikle devrilemeyeceğini, Suriye'deki durumun başka yerlerdeki duruma benzemediğini belirtti. Nuri El Maliki, Suriye'deki sorunun büyümesi halinde Irak, Ürdün, Suriye, Lübnan, Türkiye, Filistin ve tüm bölgeye hatta bu sorunun güç kullanılarak çözülmesinden yana olan ülkelere olumsuz yansıyacağını söyledi.