BIST 9.091
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.325,79
HABER /  GÜNCEL

Malatya'da iki isme FETÖ'den tahliye!

15 Temmuz sonrası Malatya'da tutuklanan 76 sanığın yargılanmasına başlandı. Dünkü duruşmada 2. Ordu Kurmay Başkanı Avni Angun adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Abone ol

MALATYA'da 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin sanıkları bir kez daha hakim karşısına çıktı. Davanın dünkü duruşmasında 28 sanığın ifadeleri alınırken, mahkeme eski 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Malatya Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun'un tahliyesine karar verdi.

Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin 76 sanığın yargılandığı davaya dün de devam edildi. Mahkemede savunmalarını yapan 28 tutukludan ikisi için mahkeme heyeti tahliye kararı verildi.

Mahkeme heyeti, 3 Nisan'a ertelenen davanın duruşmasında, 15 Temmuz 2016 tarihindeki 1. Ordu Komutanı, 3. Ordu Komutanı ve Ege Ordu Komutanlarının da tanık olarak dinlenilmesini hükme bağladı. Ayrıca mahkeme heyeti, dönemin 2. Ordu Kurmay Başkanı Avni Angun'un yanı sıra yine dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti'nin Koruma Astsubayı Hacı Eyyip Özcan'ın adli kontrol şartıyla salıverilmesine, diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.