BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.433,22
HABER /  GÜNCEL

Mal bildiriminde süper değişiklik artık...

Kamuda Şeffaflık paketiyle artık mal bildirimi siyasi partiler tarafından seçim için de yapılacak. Mal bildirim süresi de 5 yıldan 2 yıla indi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 'Kamuda Şeffaflık' paketindeki en kritik değişiklik mal bildirimi üzerine. Artık kamu görevlileri mal bildirimini 5 yıl değil 2 yılda bir yapacak. Mal bildirimleri de internetten herkese açık olacak.

İşte mal bildirimindeki yeni düzenleme;

1 ) Seçime giren siyasi partiler maliyetini açıklayacak. Seçim sonrası seçim bilançosu açıklanacak. Yüksek mahkeme başkanı ve üyeleri mal bildiriminde bulunacak. Kamu görevi yürüten herkesin mal bildirim yükümlülüğü olmalı. Mal bildirimi yenileme süresi 5 yıldan 2 yıla indirilecek. Ara bildirimler kaldırılacak.

2-)Mal bildirimleri elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Şeffaf olacak ve isteyen herkes bu bilgileri görecek. Üst yöneticilerin mal bildirimleri karşılaştırılacak.

3-) Kamu görevi yürüten bürokrat görevinden ayrıldıktan sonra 2 yıl boyunca şirketlerde görev alamayacak.

4-) İhbarda bulunan kamu görevlisi başka birimde görevlendirilebilecek. İhbarda bulunan kamu görevlisinin ihbarı doğru ise ödüllendirilecek.

5-) 2012'deki siyasi etik çalışmasını esas alınacak.