BIST 9.998
DOLAR 32,38
EURO 34,89
ALTIN 2.396,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Makarnanın devleri Gaziantep'te

Türkiye Makarma Sanayicileri Derneği, aylık olağan yönetim kurulu toplantısı için bu kez Gaziantep'i tercih ettiler.

Abone ol

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Murat Bozkurt, makarna ihracatçılarının başarılı bir performans gösterdiğini belirterek, ''Bu yıl 9 aylık rakamlarımız, 2009'un yıllık rakamlarını aştı. 300 bin ton hedef koymuştuk, o hedefe doğru gidiyoruz'' dedi.

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Murat Bozkurt ile Kemal Çakmak ve Musa Özgüçlü'nün de aralarında bulunduğu Yönetim Kurulu Üyeleri, derneğin aylık yönetim kurulu toplantısını Gaziantep'te gerçekleştirdi.

Bozkurt, basına kapalı yapılan toplantının ardından, her ay yönetim kurulu toplantısı yaptıklarını ve zaman zaman Gaziantep'e geldiklerini belirtti.

Derneğin üyelerinin çoğunluğunun Gaziantep'te olduğuna işaret eden Bozkurt, ''Gaziantep, Türkiye makarna sektörü için önemli bir yer. Buradaki tüm makarnacılar üyemiz. Türkiye'deki makarna üretim kapasitesinin yüzde 40'a yakını burada'' diye konuştu.

Toplantıda hammadde konusunu konuştuklarını ifade eden eden Bozkurt, dünyada buğday konusunun kritik noktada olduğunu söyledi.

İhracat hedefi 300 bin ton

Bu yıl ihracatta büyük başarı yakaladıklarını da belirten Bozkurt, ''9 aylık rakamlarımız, 2009'un yıllık rakamlarını aştı. 300 bin ton hedef koymuştuk, o hedefe doğru gidiyoruz. 2009 yılı ihracat rakamı 217 bin tondu, bu yıl 9 aylık rakamımız 221 bin ton. Bu çok ciddi bir rakam'' dedi.

Murat Bozkurt, dünya makarna üretiminde 5. sırada bulunan Türkiye'nin dünya ihracatında ise 2. konumda bulunduğuna dikkati çekti.

Yönetim kurulu üyeleri daha sonra, Gaziantep'te yerleşik Oba Makarna Yönetim Kurulu Başkanı Musa Özgüçlü'nün verdiği yemeğe katıldı.