BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.425,79
HABER /  GÜNCEL

Mahsun'un filmine başrol oyuncusundan destek

Mahsun Kırmızıgül'ün son filmi Vezir Parmağı ile ilgili tartışmalar ve eleştiriler devam ederken, Kırmızıgül'e bir destek de filmin başrol oyuncusu Yasemin Yalçın'dan geldi.

Abone ol

Mahsun Kırmızıgül’ün yönetmenliğini yaptığı vizyondaki filmi, ‘Vezir Parmağı’ Anamur’un MHP’li Belediye Başkanı Mehmet Türe tarafından Kırmızıgül’e yönelik ‘PKK terör örgütüne sempati ile bakıyor’ ve Kayseri Develi ilçesinin AK Partili Mehmet Cabbar tarafından filme yönelik ‘milli ve manevi değerlere aykırı’ açıklamalarıyla yeniden gündeme geldi.Filmin her iki ilçede de gösterilmeyeceği açıklandı. 

Filmin başrol oyuncularından Yasemin Yalçın, Mahsun Kırmızıgül’ü hedef alan iddialara karşı Gazete Duvar’a konuştu. Yalçın açıklamasında “Mahsun ülkesini, vatanını seven bir adam, insan gibi insan. Bu muameleyi hak etmiyor. Doğduğu yere bakılıyor ve ötekileştiriliyor. Artık bu ayrımcılık bitmeli. Bir filmi beğenmeyebilirsiniz, gayet doğaldır. Başarısızlıklar da insanı olgunlaştırır. Ancak daha filmi izlemeden bambaşka bir yerden saldırıya başladılar. Nihat Doğan’ın ağzına kadar düştük. Film eleştirisi Nihat Doğan’a kaldı. Yaptığımız işe saygı kalmamış, daha ne söyleyeyim!”