BIST 9.931
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.440,99
HABER /  GÜNCEL

Mahkemeye çıkmadan iyi hal indirimi aldı

DİYARBAKIR'da ismi 2002 yılında Tunceli’deki bir hırsızlık olayına karışan Mehmet Okay'a duruşmalara katılmamasına rağmen mahkeme heyeti tarafından iyi hal ve pişmanlık indirimi uygulandı.

Abone ol

Diyarbakır’da bir kamu kurumunda bekçilik yapan Mehmet Okay’ın ismi 2002 yılında Tunceli’nin Pertek ilçesinde bir hırsızlık olayına karıştı. Bu tarihte işine gidip gelen Okay, bir gün Diyarbakır Adliyesinden aldığı kağıtla neye uğradığını şaşırdı.

Daha önce burayla bir işi olmaması nedeniyle ertesi gün hemen adliyenin yolunu tutan Okay, görevliye kendisinin ne için adliyeye çağrıldığını öğrenmek istediğini söyledi. Görevlinin ‘Pertek’ olayı demesi üzerine konuyu anlamayıp ‘Pertek’ ne diyen Okay, Pertek’in Tunceli’nin bir ilçesi olduğunu burada öğrendi.

Mahkemeye çıkmadan iyi hal indirimi verildi
Adliyeye çağrılma nedeninin Pertek’te yaşanan bir hırsızlık olayına isminin karışması olduğunu öğrenen Okay için zor günler bundan sonra başladı. Daha önce değil gitmek ismini bile bilmediği bir ilçede ismi hırsızlık olayına karışan Okay, Diyarbakır Adliyesinde ifade vererek, olayın kendisi ile ilgili olmadığını, suçlamayı kabul etmediğini belirterek ifadesi Pertek’e gönderildi. Verdiği ifadenin ardından suçsuzluğunun ispatlanacağını düşünen Okay, ileriki tarihte bir şok daha yaşadı.

Sadece isim benzerliği olduğunu düşündüğü hırsızlık olayından ceza alan Okay’a mahkemeye hiç çıkmamasına rağmen iyi hal ve pişmanlık indirimi verildi. Aldığı ceza nedeni ile Pertek’in yolunu tutan Okay, dava dosyalarının bir örneğini alarak avukatına verdi. Karara eklenen delillerle Yargıtay’a gönderilen dosyanın ardından beraat bekleyen Okay, geçtiğimiz günlerde silah ruhsatının kendisine verilmemesi nedeni ile beraat edilmediğini anladı. Tekrar Pertek’e giden Okay, burada Yargıtay’ın kararı bozmayıp onadığını ve davayı zaman aşımından düşürdüğünü öğrenince dünyası başına yıkıldı. Sadece isim benzerliği nedeni ile hayatı altüst olan Okay, yetkililerden durumun düzeltilmesini istiyor.