BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 34,99
ALTIN 2.325,69
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da sürpriz gelişme! ABD elçiliği Türk gazetecileri davet etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma ve ikili temaslarının ardından Ankara'da sürpriz bir gelişme yaşandı. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Türk medyasından bazı isimleri büyükelçilikte toplantıya davet etti.

Abone ol

New York'a kadar uzanan kulis bilgilerine göre ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı, Türk medyasından bazı isimleri ve Ankara temsilcilerini of the record bilgilendirmek üzere büyükelçilikte toplantıya davet etti.

Bu gelişmeyle birlikte ABD'nin Ankara Büyükelçiliği uzun bir aradan sonra ilk kez Türk basını ile direkt temas kurmuş olacak ve Türkiye Amerika ilişkilerine dair görüş alışverişinde bulunmuş olacak.

ÖNEMLİ BİR İLK ADIM: Yaşanan bu flaş gelişme uzun bir süredir bozuk olan ilişkilerin yeniden kurulması anlamında önemli bir ilk adım olarak değerlendiriliyor.

ERDOĞAN'DAN BRUNSON AÇIKLAMASI: Birleşmiş Milletler toplantısı için ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'li tutuklu papaz Brunson hakkında şu açıklamalarda bulundu: Ben yargı mensubu değilim, Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanıyım. Biz hukukta kuvvetler ayrılığını kabul ediyorsak, yargının bağımsızlığını dünyanın her yerinde savunuyorsak o zaman yargının bu noktadaki kararlarına saygı duymamız lazım.

TERÖR BAĞLANTISI NEDENİYLE TUTKLANDI...Şu anda ismini andığınız zat; Türkiye'de terör örgütleriyle münasebeti olduğu için gözaltına alınmış, daha sonra da tutuklanmıştır. Şu anda ise bu tutukluluk süreci içerisindedir. Ve rahatsızlığı göz önünde bulundurularak sağlık nedeniyle yargı kendisini eve çıkmaya müsaade etmiştir. Ve tutukluluk sürecini şu an itibariyle evinde geçirmektedir. 12 Ekim'de biliyorsunuz mahkemesi var. Ve 12 Ekim'deki mahkemede yargı ne karar verir, onu bilemem.