BIST 10.188
DOLAR 32,37
EURO 34,66
ALTIN 2.381,92
HABER /  GÜNCEL

Mahkemeden Haberal'a izin çıktı!

Ergenekon sanığı CHP'li vekil Mehmet Haberal'a mahkeme cenazeye katılması için iki gün izin verdi

Abone ol

İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın avukatları, müvekkillerinin, bu sabah ölen annesinin cenaze törenine katılması için mahkemeden izin istedi. Talebi değerlendiren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Haberal'a annesinin cenazesine katılması için 2 gün izin verdi.

Mehmet Haberal'ın avukatları, müvekkillerinin, bu sabah ölen annesinin cenaze törenine katılması için mahkemeden izin istedi. Haberal'ın avukatları tarafından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verilen dilekçede, müvekkillerinin cezaevindeyken önce babası Yaşar Ali Haberal'ın kaybettiği, o tarihteki mevzuat boşluğu gerekçe gösterilerek babasına karşı son görevini yerine getiremediği belirtildi.

Uzun yıllardan beri tedavi gören annesi Medine Haberal'ı da hastanede ziyaret etmesine yönelik yasa tasarısının komisyondan geçmesine rağmen uzun süredir Meclis Genel Kurulu'nda bekletildiği ifade edilen dilekçede, bu nedenle Haberal'ın annesini sağlığında son kez görme imkanından yoksun bırakıldığı kaydedildi.

Dilekçede, Haberal'ın şiddetli taşikardi ve aritmi atakları yaşamaya devam ettiği, kalp atışlarında 1,5 saniyelik duraksamalar meydana geldiği ifade edilerek, bu nedenle kalbine yeniden elektro fizyolojik test yapılması istenen Haberal'ın, halen 'hayati risk' altında olduğu ve bu rahatsızlığın stres, baskı ve üzüntü ile tetiklenerek ani ölüme sebebiyet verebileceği vurgulandı. Bu sebeplerle, Haberal'ın annesinin Zonguldak'ta yapılacak cenaze törenine katılması için gerekli iznin verilmesi istenen dilekçede, ağır sağlık sorunları nedeniyle Haberal'ın nakil işleminin tercihen ambulans uçak, helikopter benzeri araçla yapılması, bu mümkün olmadığı takdirde kendilerince temin edilecek bir araçla cenazeye gidebilmesinin sağlanması talep edildi. Talebi değerlendiren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Prof. Dr. Haberal'a annesinin cenaze törenine katılabilmesi için 2 gün izin verdi.