BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Mahkemeden dünyaca ünlü sirke şok!

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ‘güvenlik’i gerekçesiyle etkinliğini iptal edilen dünyaca ünlü Cirque Du Soleil’in tüm malzeme ve kamyonlara tedbir kondu.

Abone ol

Dünyaca ünlü Cirque Du Soleil'in İstanbul'daki gösterisi bu kez mahkeme engeline takıldı. Daha önce 15 Temmuz'u gerekçe göstererek Antalya'daki gösterilerini iptal eden ve organizasyon firmasından aldığı parayı ödemeyi kabul etmeyen Cirque Du Soleil'in 14 kamyonuna el konuldu!

Expo Antalya’da gösteri yapması için mart ayında anlaşma yapan Cirque Du Soleil, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle ‘güvenlik’i gerekçe göstererek etkinliğini iptal etmişti.

2 MİLYON 250 BİN AVROLUK ÖDEME

Organizasyon şirketi topluluğa 2 milyon 250 bin avroyu peşin ödemişti. 27 Temmuz’da ise Kanadalı şirket sözleşmeyi feshetmiş, peşin alınan paranın da iade edilmeyeceği belirtilmişti.

ŞİRKET HAREKETE GEÇTİ

Ancak topluluğun 1-9 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gösteri yapması üzerine şirket avukatları 27 Eylül’de 1’nci Edirne Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne başvuruda bulunarak ekibin kullandığı malzemeler için tedbir kararı talep edildi.

14 KAMYON MAL BEKLETİLİYOR

Talebi değerlendiren mahkeme Cirque Du Soleil’in kullandığı tüm malzeme ve kamyonlara mahkeme tedbir koydu. 14 kamyonun, içindeki yük ile birlikte İpsala Gümrüğü’nde beklediği belirtildi.