BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Mahir Ünal'dan koalisyon açıklaması

AK Parti Milletvekili Mahir Ünal, koalisyon için siyasi partilerin angajmanlarını bir tarafa bırakması gerektiğini söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER- AK Parti Milletvekili Mahir Ünal, güçlü protokoller oluşturulması halinde farklı partilerin koalisyonun iyi olabileceğini söyledi. AK Parti'nin önceliğinin Türkiye'nin 13 yıllık kazanımlarının korunması olduğunu ve birinci önceliğin de her vatandaşın işini aşını büyütmek olduğunu ifade eden Ünal, koalisyon görüşmelerinde her siyasi partinin sorumluluk içenisinde hareket etmesi gerektiğini kaydetti.

Mahir Ünal, Habertürk'te 7 Haziran seçimlerini değerlendirdi. Koalisyon konusunda açıklama yapmanın doğru olmadığını, Davutoğlu'nun hükümet kurma görevini aldıktan sonra bazı şeylerin konuşulabileceğini kaydeden Ünal, güçlü protokol oluşturulması halinde farklı partilerin koalisyonun iyi olabileceğini söyledi.

"ÖNCELİĞİMİZ ÜLKENİN KAZANIMLARIDIR"

7 Haziran seçimleri sonrası, piyasaların olumsuz tepki verdiğini; ancak kısa bir süre sonra tekrar toparlanarak kendi rutininde devam ettiğini söyleyen Ünal, birinci önceliklerinin Türkiye'nin kazanımların korunması olduğunu kaydetti. Türkiye'nin kronik sorunlarının çözülmesi için reformların devam etmesi gerektiğini söyleyen Ünal, şöyle konuştu;

"Sorumluluk testi dediğimiz tam da bu. Diğer siyasi partilerinde sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor. Siyasi kavga çıkarıp, bir hükümet oluşturalım da belli operasyonlar gerçekleştirelim sorumsuzluğuna girilmemesi gerekiyor. Rövanşit bir tavır olmaması gerekiyor. Biz 2002'de iktidara geldiğimizde mağdurduk, baskılar vardı ama biz hiçbir zaman rövanşist davranmadık. Bu arkadaşlar hangi duygularla bunu yapmak istiyorlar.

SİYASİ PARTİLERİN KIRMIZI ÇİZGİLERİ

Başbakanımız çok açık şekilde cevapladı. Cumhurbaşkanımızla ilgili konu bizim için çok net. Aynı şekilde yolsuzlukla mücadele... "17-25 Aralık'ı hatırlayın" diyenleri biz de biliyoruz. Eğer birilerinin görmek istediği hesabı, bu partilerin üzerinden görmek istiyorlarsa o zaman ayrı. Bu yolsuzluk iddialarının ne anlama geldiğini ve ne yapılmak istendiğini kamuoyu biliyor. Bu konuda tekrar bir araştırma komisyonu açalım diyenler varsa buyursunlar yapsınlar. 

KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ

Koalisyon görüşmeleri başlamadan "Bir seçenek için olur ya da olmaz" demem söz konusu değil. Sayın Başbakan görevi aldıktan sonra ne ortaya çıkar o zaman göreceğiz. Siyasi partilerin şu anda olur olmazları konuşmaları doğru değil. Koalisyon görüşmelerinde siyasi partilerin angajmanlarını bir tarafa bırakması gerekiyor."