BIST 10.173
DOLAR 32,21
EURO 34,76
ALTIN 2.425,35
HABER /  GÜNCEL

Madendekiler için umutlar tükendi

Kilimli'de maden ocağında meydana gelen göçükte kalan 2 işçinin sağ kurtarılması için tüm umutlar tükendi.

Abone ol

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu,Zonguldak'ın Kilimli beldesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden ocağında meydana gelen göçükte kalan 2 işçinin sağ kurtarılması umutlarının kalmadığını bildirdi.

Kurtarma çalışmalarının yürütüldüğü kömür ocağının eksi 260 ile eksi 360 kodundaki çalışmaları yerinde izlemesinin ardından yer üstüne çıkan Muslu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ali Ziya Kısaboyun ile Caner Albuzlu'ya henüz ulaşılamadığını söyledi.

Maden ocaklarında zaman zaman benzer kazalarla karşılaşılabildiğini anlatan Muslu, şöyle konuştu:

“Yer altı koşullarıyla mücadele etmek, uğraş vermek kolay değil. Madencilerin sağ kurtarılması umudumuz kalmadı. Gönlümüz tabii ki sağ kurtulmalarını istiyor. Ancak sabah 05.00'ten itibaren kurtarma çalışmaları devam ediyor. Biz de çalışmaları yerinde gözlemledik. Saatler geçtikçe de ümidimiz tükendi. Madencilerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Göçükle ilgili çalışma iğneyle kuyu kazmaya benzer. İkinci kazaya mahal vermemek için diğer çalışanların emniyetin sağlanması amacıyla kurtarma çalışmaları ağır şekilde devam ediyor.

Göçükte madencilerin baret ve ceketlerine ulaşıldı. Madencilikte ceketle çalışılmaz. Demek ki arkadaşlarımız iş ceketlerini çıkarıp bir yere astılar. Baretlerini de göçük esnasında kaçarken düşürmüş olabilirler.”

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ile CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, işletmeye gelerek Muslu ve yetkililerden göçükle ilgili bilgiler aldı.