BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.394,57
HABER /  GÜNCEL

Madende yeni yangın

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, maden faciasında hayatını kaybedenlerin sayısının 299’a yükseldiğini, facianın yaşandığı made...

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, maden faciasında hayatını kaybedenlerin sayısının 299’a yükseldiğini, facianın yaşandığı madende ilk yangından bağımsız, farklı bir noktada daha yangın çıktığını tespit ettiklerini açıkladı.
Bir basın açıklaması yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, madende yeni bir yangının çıktığını duyurdu. Yıldız, “İlk yangından bağımsız olarak lokal olarak bir yangın daha başladı. Metan gazı seviyesi yükseldi. Önceki yangınla ilgisi olmayan bir yangın. Üretim yapılmadığı takdirde, bunu madenciler bilirler, bu yangınlar çıkar. Onun için zamanı çok iyi değerlendirmek gerek” dedi.

"ÖNEMLİ KARARLAR VERMEK ZORUNDAYIZ"
Madende 2 yada 3 kişi kaldığını kaydeden Bakan, “Ocağı kendi haline bırakamayız. Şu anda önemli kararlar da vermek zorundayız. İşçi kardeşlerimizi hızlıca çıkarmamız lazım. Bir yandan da kamuoyuyla paylaştığımız denetimle alakalı işlemlerin sürdürülmesi lazım. En önemlisi de bunların sağlıklı şartlarda, kimse riske edilmeden yapılması gerekiyor. Onun için arkadaşlarla bir değerlendirme yapacağız, kararlarımızı da uygulamaya geçeceğiz” diye konuştu.
(İHA)