BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.511,27
HABER /  GÜNCEL

Madenciler Bakan Yıldız ile görüşmeye gidiyor

Soma Kaymakamlık binasının önünde iki gündür oturma eylemi yapan madencilerden 10 temsilci Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile...

Abone ol

Soma Kaymakamlık binasının önünde iki gündür oturma eylemi yapan madencilerden 10 temsilci Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile görüşmek üzere bu akşam yola çıkacak.
Eylemi sürdüren madenciler de bu yaklaşımı memnuniyetle karşıladı. Çalışma koşullarının ve madenlerdeki iş cinayetlerinin önlenmesi için görüşmenin önemli olduğunu karar verilip 10 kişilik temsilci ekibi seçildi. Yarın yapılacak görüşmenin saati henüz belirlenmedi.
Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’in kendisini arayarak Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın işçileri beklediğini ilettiğini ifade ederek, “Bugün sayın milletvekilimiz beni aradı. ‘Buraya gelip taleplerini bakanımıza iletmek istiyorlarsa onlara yardımcı olun gelsinler’ dedi. Biz de arkadaşlarımız ile konuştuk. Araç temin ettik. Yola çıkacaklarının bilgisini de Ankara’ya bildireceğiz. Öncelikle Sayın Bakanımız Taner Yıldız ile görüşecekler. Talep ve isteklerini belirtecekler. Duruma göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile de görüşülebilir. Bir de sanırım plan ve bütçe komisyon başkanı ile görüşecekler. Araç hazırlanıyor yola çıkacaklar” dedi.
(İHA)