BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Madenci eşleri denilen iki kadın bakın kim çıktı?

BBC Türkçe muhabiri Rengin Arslan'ın görüntülediği iki kadın ölen madenci eşleri diye sunuldu.

Abone ol

BBC'nin Soma'daki faciayla ilgili yaptığı röportajın kurmaca olduğu iddia edildi. BBC ekibinin Soma'da yaptığı röportajda yer alan ve ölümlerle ilgili AK Parti'yi suçlayan kadınların, Soma'da yaşamını yitiren işçilerin yakınları olduğu belirtilmişti. İşte o iki kadına ilişkin sosyal medyada çeşitli fotoğraflar yayınlandı.

Gezi Parkı olaylarında hükümet aleyhine yaptığı yayınlar nedeniyle özellikle iktidar çevresinin sert bir dille eleştirdiği BBC bu kez de Soma röportajıyla gündemde. BBC Türkiye servisinin yayınladığı röportajda yer alan ve kendilerini işçi yakını olarak tanıtan kadınların, Soma'ya şehir dışında geldiği ve hayatını kaybeden işçilerle ilgili de bir akrabalıklarının bulunmadığı iddia edildi.

"AK PARTİ TEHDİT EDİYOR"

BBC'de yayınlanan röportajda iki kadın, seçimler öncesi AK Parti'nin madende çalışan işçileri oy için tehdit ettiğini ve parayla mitinglere götürdüğünü söylüyor.

"KADINLAR SOMALI DEĞİL" 

Yayınlanan bu röportajın ardından BBC'ye konuşan bu iki kadına ilişkin sosyal medyada fotoğraflar yayınlandı. Twitter'da yer alan fotoğraflarda, kadınların Somalı olmadıkları ve röportajın ise düzmece olduğu iddia edildi. Yine aynı iddialara göre bu iki kadın daha önce çeşitli sendikaların eylemlerine katıldığı ve burada da ön sıralarda yer aldığı belirtildi.

İşte o fotoğraflar ve BBC'de yayınlanan ilginç röportaj;

dsd.jpg 

İŞTE BBC'DE YAYINLANAN O RÖPORTAJ


İŞTE SOSYAL MEDYADA YER ALAN FOTOĞRAFLAR

soma.20140517111414.jpg

soma1.jpg