BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Maçta her tribün böyle değildi

Ermeni ve Türk bayraklarının birlikte açıldığı, taraftarın birlikte slogan attığı maçta başka sesler de yükseldi...

Abone ol

Ermenistan-Türkiye karşılaşmasına Gül'ün "Maç yapmıyoruz tarih yapıyoruz" sözleri damga vurdu. Öyle ki taraftar bile maçın skordan çok diplomatik galibiyet getireceğine olan inançla tribünlerde yerini almıştı. Çizilen tablo da genel olarak bu sözleri doğrular nitelikteydi.

Sahada genelde barış rüzgarı hakimdi... Ermeni bayrakları ile Türk bayrakları yanyana dalgalandı... Ortak tezahürat yapıldı. Ancak bazı tribünlerden farklı sesler de duyuldu.

Fakat her tribünde barış rüzgarlarının estiğini söylemek zor. Teksas tribünlerinden yükselen sesler gibi..  Taraftarın Ermeni aleyhtarı sloganlarını amigo bile susturamadı.

Tribünden “Sahaya inmeyen Ermeni olsun” tezahüratları yükseldi. Sloganlara müdahale eden amigo “Ermeni amigo istemiyoruz” protestolarıyla yuhalandı. Teksaslılar, sevmedikleri bir takım daha önce geldiğinde nasıl Tekbir sesleriyle karşılıyorlarsa yine öyle yaptı.  

Tribünün lideri Selim Kurtulan "Sahaya inmeyen Ermeni olsun" tezahüratlarını susturmaya çalışsa da başaramadı. Susturmaya çalıştığı için de Teksas tribünleri liderlerini, "Ermeni amigo istemiyoruz" diye protesto etti. 

Karşılaşma öncesi hep bir ağızdan "Sarı gelin" türküsünün söylenme kararı alınmasına rağmen Bursalı taraftar bundan son anda vazgeçti.

Bilet bulamadıkları için stata giremeyen futbolseverler için ise tribünlerde "Ermeni içeride, Bursa dışarıda" sloganları atıldı.

ERMENİSTAN MİLLİ MARŞI ISLIKLANDI

Amigo Selim'in "Yapmayın, ıslıklamayın" ısrarlarına rağmen İstiklal Marşımız ise hep bir ağızdan okunurken Ermeni marşı ıslıklandı.