BIST 10.052
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.397,71
HABER /  DÜNYA

Macaristan’da yaşayan en yaşlı Türk konuştu

Macaristan’da oturum müsadesi olan ve bu ülkede yaşayan en yaşlı Türk vatandaşı unvanına sahip 96 yaşındaki Servet Nine, Budapeşte’de Osmanl...

Abone ol

Macaristan’da oturum müsadesi olan ve bu ülkede yaşayan en yaşlı Türk vatandaşı unvanına sahip 96 yaşındaki Servet Nine, Budapeşte’de Osmanlı-Türk şehitlerini ziyaret etti.
Macaristan’da ikamet eden en yaşlı Türk vatandaşı olduğu için Macaristan Başbakanı Viktor Orban tarafından plaket alan 96 yaşındaki Servet Özgün, İHA muhabirine konuştu. 1917 yılında Yunanistan’a bağlı Drama’da doğduğunu söyleyen Servet nine, Budapeşte’de 480 Türk şehidinin yattığı şehitliğe giderek şehitler için Yasin-i Şerif okuyarak dua etti. Geçtiğimiz Nisan ayında çok hastalandığını söyleyen Servet nine, Ramazan ayında tekrar Budapeşte’deki Türk şehitlerini ziyaret edebilmek için dua ettiğini, sağlığına kavuşarak şehitliğe yeniden geldiğini, Allah’a şükür ettiğini kaydetti.
Macaristan Türk-Macar Ticaret Odası (Turkcham) Genel Sekreteri Fadıl Başar, Macaristan genelinde yaklaşık 2 bin Türk vatandaşının yaşadığını, yaşayanların arasındaki en yaşlı Türk vatandaşının Servet nine olduğunu belirtti. Başar, Servet Nine’nin 1’nci Dünya Savaşı Galiçya Cephesi’nde yaralanan ve Budapeşte’de tedavi görürken vefat eden 480 Türk askerinin yattığı şehitliği her yıl düzenli bir şekilde ziyaret ederek, şehitler için dua ettiğini söyledi.
(İHA)