BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.501,86
HABER /  GÜNCEL

Maç ihalesinde TRT'de var

Süper Lig maçlarının yayın hakkı için ilk net tavır TRT'den geldi. TRT Genel Müdürü Şenol Demiröz, ihaleye mutlaka katılacaklarını söyledi.

Abone ol

TRT Genel Müdürü yarım milyar dolarlık maç yayını ihalesi için, ilk SABAH'a konuştu: 'Biz de katılacağız'

TRT topa girdi

Futbol sektörünün en büyük cirolu etkinliği olan Süper Lig maçlarının yayın hakkı için ilk net tavır TRT'den geldi. Genel Müdür Şenol Demiröz SABAH'tan Şirin Sever'e "Yayın hakkı ihalesinde mutlaka biz de olacağız" dedi.

Gelirimiz Az Ama İhaleye Gireceğiz

Demiröz , "TRT gelirleri iki yıldır enerjiden ayrılan payların kesilmesi nedeniyle büyük oranda azaldı. Ama Süper Lig bizim için önemli, bir ortakla birlikte ihaleyi almak istiyoruz" diye konuştu.

ŞİFRELİ YAYINI TRT DEĞİL, ORTAK YAPACAK

Genel Müdür ticari sır olduğu için ortağının kim olduğunu açıklamadı ama, şifreli yayının TRT değil, ihaleye girilecek ortak tarafından yapılacağını söyledi.

Futbol ihalesine ortakla giriyoruz

* Lig maçlarını yayınlayan Lig TV'nin sözleşmesi bitti. Yeni yayın hakkı için Free TV, Telekom'un başını çektiği bir ortaklık ve Digitürk'le birlikte TRT de aday. Bu yayınlar da şifreli olacağına göre... TRT'nin altyapısı buna uygun mu?

TRT şifreli yayın düşünmüyor. TRT bu yayını tek başına almayı da düşünmüyor. Bir ortakla birlikte bunu almayı düşünüyor.

* Kim bu ortak?

Söyleyemem çünkü bu ticari bir sır. Yanlış noktalara gitmesini istemem. Bu ay içinde belli olacak her şey.

* Kısa bir süre kaldı, şifre olayını nasıl çözeceksiniz peki?

Şifreli olacak yine ama biz yapmayacağız. Ortaklarımız yapacak.

* Peki TRT'nin bu ihaleye girecek parası var mı; ortaklar mı girecek devreye?

Biz 2003 yılını 170 trilyon açıkla devraldık. 2004 bütçesi de önemli bir açık gösteriyor. Bunun ana sebebi de biliyorsunuz TRT'nin enerjiden gelen gelirlerinin kısılmasıdır. Büyük çabalarla ve bir işletmeci mantığıyla meselenin üzerinde duruyoruz, farklı kaynaklar oluşturmaya çalışıyoruz. Ama Süper Lig bizim için son derece de önemli. Her şart içinde o ihalede olacağız. Kararlığımız en üst noktada.