BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Lugano eleme maçında coştu

Güney Amerika Elemeleri'nde Uruguay, Diego Lugano'nun 2 gol attığı maçta Bolivya'yı 4-2'yle geçti.

Abone ol

Maça çok hızlı başlayan ev sahibi ekip, 3. dakikada Luis Suarez'in golüyle öne geçti. Golün şokunu üzerinden atan Bolivya, Uruguay kalesine yüklenmeye başladı. 17. dakikada sahneye çıkan Cardozo, skoru 1-1 yaptı.

İlk yarının ortalarından itibaren oyunda üstünlüğü ele geçiren Uruguay, oyunu rakip alana yıktı. 25. dakikada Forlan'ın ortasında topu Bolviya filelerine gönderen Lugano, takımını tekrar öne geçirdi ve skoru 2-1 yaptı.

34. dakikada sahneye çıkan Napoli'nin golcü oyuncusu Cavani, Pereira'nın ortasında yaptığı kafa vuruşuyla farkı ikiye çıkardı ve ilk yarı bu skorla sona erdi. 3-1 İkinci devre daha çok kontra ataklarla gol arayan Uruguay, savunmada hata yapmayınca Bolivya'nın farkı indirmesine izin vermedi. 71. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Diego Lugano, kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü atarak skoru 4-1'e taşıdı.

Oyun disiplininden iyice kopan Bolivya, bitime 3 dakika kala Marcelo Moreno'nun penaltıdan attığı golle farkı ikiye indirdi: 4-2. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Uruguay, 3 puanı alan taraf oldu.