BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.404,63
HABER /  GÜNCEL

Lucescu taşı gediğine koydu!

Adı Beşiktaş ile anılan Lucescu Türk futbolunu masaya yatırdı ve eski takımına eleştiriler yöneltti.

Abone ol

Antalya'da dostlarıyla buluşan Lucescu'dan Beşiktaş analizi: "Futbolda başarı ancak aç futbolcularla gelir. Ben olsam şu an takımda olan yıldızları aldırmazdım"

Bşiktaş'ta Bernd Schuster'in gönderilmesinin gündemde olduğu şu günlerde yerine adı geçen eski teknik direktörü Mircea Lucescu geçtiğimiz hafta Türkiye'deydi. Şampiyonlar Ligi'nde finale yürüyen takımı Shakhtar Donetsk ile Antalya'ya gelen Rumen teknik adam, cumartesi akşamı ülkemizden ayrıldı.

Ancak gitmeden önce dostlarıyla Antalya Balık Evi'nde samimi bir yemek yedi. Yemekte konuşulanları Sabah gazetesi Beşiktaş muhabiri Fatih Doğan yazdı. Yemekte, Galatasaray ve Beşiktaş'ın genel durumunu yakından takip ettiğini söyleyen Lucescu, "İki takımın da yaşadığı sıkıntılara üzülüyorum. Ancak yanlış temeller atıyorlar ve yanlış yapılanma içerisinde bulunuyorlar" dedi.

'YAŞLI KADROYLA OLMAZ'

Masadakiler lafı sürekli adının geçtiği Beşiktaş'a getiriyor ve takımdaki yıldızları soruyorlar... Lucescu'nun cevabı net: "Ben olsaydım, bu yıldızları aldırmazdım. Onlarla çalışmazdım. Çünkü futbolda başarı ancak başarıya aç futbolcularla gelir. İsimlerle ulaşılmaz. Benim felsefem böyle. Şu anda Shakhtar Donetsk'te 23 yaş ortalamasıyla Şampiyonlar Ligi'nde final hedefliyorum. 2 yıl içinde bu kadroyu da gençleştirip kulübe yeni ekonomik girdiler sağlamayı planlıyoruz. 30 yaş ortalamasıyla geleceğin takımını kuramazsınız."

'BEŞİKTAŞ'TAN KIRGIN AYRILDIM'

Shakhtar Donetsk'te huzurunun yerinde olduğunu da söyleyen Lucescu, "Şu anda 4 milyon dolar garanti para kazanıyorum. Gelecek ne getirir kimse bilmez ama Türkiye'de bir daha çalışmak isterim. Beni Beşiktaş'tan sözleşmem bitmeden gönderdiler. Ben Galatasaray ve Beşiktaş dışında hiç bir yerde sezon ortasında işi bırakmadım. O yüzden kalbim kırık ayrıldım. Yıldırım Demirören'e de, birçok kişiye de kırgınlığım var. Dedim ki, 'Sözleşmeyi karşılıklı feshedelim. Bu parayı da İnönü Stadı'nı yaparken kullanın, oranın küçük yerine benim adımı verin.' İnönü'nün yeniden yapılacağını sizden öğreniyorum. Çok mutlu oldum" şeklinde konuştu.