BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Lübnanlı 11 gazeteci Ankara'da

Türkiye'de bulunan 11 kişlik Lübnanlı gazeteci heyeti, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i makamında ziyaret etti.

Abone ol
Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü ile yapılan çalışma kapsamında Türkiye'de bulunan 11 kişlik Lübnanlı gazeteci heyeti, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i makamında ziyaret etti.
Gökçek, ziyarette, Ankara ve yaptıkları hizmetlerle ilgili heyete bilgi verdi, soruları yanıtladı.

4 dönemden bu yana Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığını ve 17 yıldan bu yana Başkentlilere hizmet verdiğini dile getiren Gökçek, Lübnanlı gazetecilerin bir sorusu üzerine, Lübnanlı belediyelerle maalesef ciddi manada bir ilişkilerinin bulunmadığını, ancak davet geldiği takdirde işbirliği yapabileceklerini, pek çok Arap ülkelerinden kardeş şehirleri olduğunu belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin diğer belediyelerden farkının sorulması üzerine Gökçek, şunları kaydetti:

''Avrupa standartlarının üzerine çıkan 4 konu bulunuyor. Bunlardan birincisi; kentsel dönüşüm projeleri... Ankara'da 44 kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. İkincisi; rekreasyon bakımından Ankara, çok zengin ve dünyada bir kentte iki tane rekreasyon alanı bulmak zor iken, Ankara'da 8 rekreasyon alanı bulunuyor. Üçüncüsü; sosyal ve kültürel faaliyetler... Çocuklara, kadınlara, yaşlılara, engellilere yönelik 164 proje yürütülüyor. Dördüncüsü; dünyada 4,5 milyon nüfusa sahip olan kentler arasında trafiği en rahat kent Ankara'dır.''

Ankara'da turizmin ilerlemesi için de çeşitli çalışmalar yaptıklarını anlatan Gökçek, bu çerçevede Disneyland ve Ortadoğu'nun en büyük hayvanat bahçesi projesini gerçekleştirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

AB ülkeleriyle ilişkiler ve projelerinin bulunup bulunmadığı yönündeki bir soru üzerine Gökçek, şunları söyledi:

''Pek çok birlikte olduğumuz konu var. Avrupa Konseyi, her sene Avrupa şehirlerine değişik ödüller dağıtıyor. Bunun ilk kademesi Avrupa Diploması, ikincisi Avrupa Şeref Bayrağı, üçüncüsü Avrupa Şeref Plaketi ve en sonuncusu da 2009 Büyük Avrupa Ödülü. Biz bunların dördünü de aldık. Bunları 8 yılda aldık. Avrupa'da bu dört ödülü alan 3 kentten birisiyiz. Yalnız onlar 25 senede almışlar bu ödülleri, ama biz 8 senede aldık. Bunların hepsi de benim belediye başkanlığım dönemine denk geldi. İki ay önce Akdeniz Parlamenter Asamblesi'nden 'Mükemmellik Ödülü' aldık. Aynı şekilde su konusunda da Amerika'dan bize bir ödül verildi.''

Gökçek, ''Bir 17 yıl daha görev yapmayı düşünüyor musunuz?'' sorusu üzerine, ''Yok bir 5 yıl daha yapacağım. Bu son, yaşım yetmiyor ondan sonra'' yanıtını verdi.
''AK Parti'ye İslami yönde yol alıyor, sizin belediyeniz aracılığıyla pavyonlar ya da içki satan yerlerin kapatıldığı yönünde söylentiler var, bu doğru mu?' sorusunu Gökçek, ''Bizim bu konuda yetkimiz yok. İlçe belediyeleri yetkili. Ama Ankara'da böyle bir şey söz konusu değil'' yanıtını verdi