BIST 10.277
DOLAR 32,23
EURO 34,72
ALTIN 2.382,47
HABER /  GÜNCEL

Lübnan: Eski bakan Şatah toprağa veriliyor

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Cuma günü bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırıda ölen eski bakan Muhammed Şatah, bugün toprağa verilecek. Sünni siyasetçi, Suriye lideri Beşar Esad ve Hizbullah hareketine sert muhalefetiyle tanıyordu.

Abone ol

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Cuma günü bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırıda ölen eski bakan Muhammed Şatah, bugün toprağa verilecek.

Sünni siyasetçi Şatah, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Şam rejimine destek veren Şii Hizbullah hareketine muhalefetiyle tanınıyordu.

Suriye'deki savaş, Lübnan'daki mezhep çatışmasını şiddetlendirdi. Ülke son dönemde bir dizi bombalı saldırıyla sarsıldı.

Şatah'ın dışında dört kişinin daha öldüğü ve en az 50 kişinin yaralandığı saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Eski Başbakan Saad Hariri'nin danışmanlarından olan Şatah, ılımlı bir siyasetçi olarak görülüyordu.

Hariri'nin yanına gömülecek

Şatah'ın cenazesi, Şehitler Meydanı'ndaki bir caminin avlusunda, Saad Hariri'nin babası eski Başbakan Refik Hariri'nin mezarının yanına gömülecek. Refik Hariri de, 2005'te bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırıda ölmüştü.

BBC Beyrut muhabiri, Kim Ghattas, Şatah'ın Müslüman ve Hristiyan müttefiklerinin cenaze törenine büyük bir katılım olması için çağrı yaptıklarını aktarıyor.

Saad Hariri saldırıdan üstü kapalı olarak Hizbullah'ı sorumlu tuttu.

Hariri saldırının arkasında "uluslararası adaletten kaçanlar ve bölgesel ateşi Lübnan'a yayanların" sorumlu olduğunu söyledi.

Suçlamayı reddeden Hizbullah saldırıyı kınadı.

Suriye de saldırıda rolü olmadığını duyurdu.