BIST 10.004
DOLAR 32,34
EURO 34,75
ALTIN 2.431,13
HABER /  GÜNCEL

Los Angeles Emniyeti: Vurulan kişi polisin silahını almaya çalıştı

Los Angeles Emniyet Müdürü, Pazar günü polis tarafından vurularak vurularak öldürülen evsiz siyahın boğuşma sırasında polisin tabancasına doğru hamle yaptığını, polisin de bu nedenle ateş açtığını iddia etti.

Abone ol

ABD'nin Los Angeles eyaletinde polis tarafından vurularak öldürülen evsiz siyahın polisin silahını almaya çalıştığı için ateş açıldığı iddia edildi.

Los Angeles Emniyet Müdürü Charlie Beck, düzenlediği basın toplantısında olayla ilgili tüm görüntülerin incelendiğini ve evsiz kişinin polise karşı direnirken bir memurun silahını almak için hamle yaptığının net olarak görüldüğünü söyledi.

Pazar günü meydana gelen olay, görgü tanıklarından birisi tarafından kaydedilip internet ortamında paylaşılmış, ardından Los Angeles başta olmak üzere ABD'nin farklı yerlerinde protesto gösterileri düzenlenmişti.

Emniyet Müdürü Beck, polislerin üzerindeki vücut kameralarının da olayı net bir şekilde görüntülediğini ifade etse de, bu görüntülerin kamuoyu ile paylaşılmayacağını söyledi.

Beck, polis memurları hakkında bir dava açılması durumunda ise kamera kayıtlarının delil olarak mahkemeye sunulacağını ifade etti.

Beck, polis tarafından vurularak öldürülen siyah evsiz hakkında herhangi bir bilgi de paylaşmadı.

İsmi açıklanmayan evsiz siyahın polis tarafından vurulduğu noktaya çiçekler bırakıldı.

Hırsızlık ihbarı üzerine bölgeye polis ekiplerinin sevk edildiğini söyleyen Beck, "Polislerin önce vurulan kişiyle çok vahşi bir boğuşmaya girdiği görülüyor" dedi.

Polislerin evsiz kişiye başta 'sabırla' yaklaştığını söyleyen Beck, olay yerindeki polislerden en az birisinin de siyah olduğuna vurgu yaptı.

Los Angeles'taki BBC muhabiri Alastair Leithead, olayın binlerce evsizin yaşadığı Skid Row bölgesinde gerçekleştiğini belirtiyor.

Bu bölgenin daha önce polis tarafından başka siyahların öldürüldüğü Missouri'nin Ferguson kasabası gibi sıkı bağlara sahip bir yer olmadığını ifade eden Leithead, "Olayın ardından akşam saatlerinde Skid Row görece sakindi" diyor.