BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 35,06
ALTIN 2.447,41
HABER /  GÜNCEL

Londra polisinden büyük hata

Londra polisi, büyük bir hata yaptı. Londra'daki patlamalardan sorumlu tutulan bir kişi polis tarafından öldürülmüştü. Fakat, yapılan incelemeler, polisi haksız çıkardı.

Abone ol

İngiliz haber kanalı SKY TV, bu sabah Stockwell metro istasyonunda polis tarafından vurularak öldürülen kişinin, dün ulaşım sistemine saldırı girişiminde bulunan 4 bombacıdan biri olmadığını duyurdu.

Haberde, güvenlik kaynaklarına dayanılarak, bu sabah vurulan kişinin polisin aradığı 4 bombacıdan biri olmadığı ifade edildi.

Londra Emniyet Müdürlüğü'nden bir sözcü de polis tarafından vurularak öldürülen kişinin henüz kimliğinin tespit edilmediğini ve ''bu aşamada bu kişinin herhangi bir şeyle bağlantısını kurmanın mümkün olmadığını'' söylemekle yetindi.

Londra'da 7 Temmuz'da düzenlenen 50'den fazla kişinin öldüğü bombalı saldırılardan iki hafta sonra dün yine 3 metro istasyonu ve bir otobüse düzenlenen bombalı saldırıların ardından bu sabah Stockwell metro istasyonunda polis tarafından bir kişi vurularak öldürülmüştü.

SKY televizyonu daha önce polis kaynaklarının, bu sabah öldürülen kişinin dünkü patlamaların ardından kapalı devre televizyon görüntülerinden belirlenip takibe alınan kişi olduğunu kaydettiğini duyurmuştu.

İNGİLİZ POLİSİ: ''DÜNKÜ SALDIRI GİRİŞİMLERİYLE BAĞLANTILI BİR KİŞİYİ GÖZALTINA ALINDI''

İngiliz polisi, Londra'nın güneyinde, dünkü saldırı girişimleriyle bağlantılı bir kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Polis, ''Londra'da dün üç metro istasyonu ve bir otobüse yapılan saldırı girişimiyle bağlantılı bir kişinin kentin güneyindeki Stockwell'de gözaltına alındığını'' açıkladı.

Stockwell'de bugün saldırı girişimleriyle bağlantılı olduğunun düşünüldüğü belirtilen bir kişi de polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

İngiliz SKY televizyonu ise akşam saatlerinde güvenlik kaynaklarına dayanarak, bu sabah Stockwell metro istasyonunda polis tarafından vurularak öldürülen kişinin, dün ulaşım sistemine saldırı girişiminde bulunan 4 bombacıdan biri olmadığını duyurmuştu.

Londra Emniyet Müdürlüğü'nden bir sözcü de polis tarafından vurularak öldürülen kişinin henüz kimliğinin tespit edilmediğini ve ''bu aşamada bu kişinin herhangi bir şeyle bağlantısını kurmanın mümkün olmadığını'' söylemişti.

İngiliz polisi, Londra'da 7 Temmuz'da düzenlenen 50'den fazla kişinin öldüğü bombalı saldırılardan iki hafta sonra dün yine 3 metro istasyonu ve bir otobüste meydana gelen patlamaları, saldırı girişimi olarak niteliyor.