BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Livaneli’nin parti projesi ilgi görmedi

Solda yeni oluşum için kolları sıvayan İstanbul Milletvekili Zülfü Livaneli, eski arkadaşlarından destek bulamadı.

Abone ol

29 Ocak’taki olağanüstü kurultayda Livaneli’yle birlikte hareket eden muhalif vekillerin sözcüsü CHP’li Yüksel Çorbacıoğlu (Artvin), kurulacak partinin solu bölmekten başka bir işe yaramayacağını söyledi. Çorbacıoğlu, “Şu aşamada babam çıkıp ‘yeni bir parti kuruyorum’ dese ona bile destek vermem. Biz CHP dışında başka bir siyasi seçenek görmüyoruz. Solda kurulacak yeni hiçbir partinin de başarılı olacağına inanmıyoruz.” dedi.

Genel Başkan Deniz Baykal’ın ‘A Takımı listesinden siyasete giren Zülfü Livaneli, 2,5 yıllık sürecin ardından yönetime sert suçlamalar yönelterek CHP ile yollarını ayırdı. İstifanın ardından kendisini müziğe veren Livaneli, yıllar sonra albüm çıkardı. Livaneli, ‘Hayata Dair’ adlı kasetinin yanı sıra geçtiğimiz günlerde halk konserlerine de başladı. Bağımsız vekil, siyasetten büsbütün kopmadı. Hafta başında Alanya’da katıldığı bir etkinlikte parti kuracağını açıklayan Livaneli, partisinin kimliğini “Modern, sosyal demokrat ve Avrupalı” şeklinde tanımlamıştı.

Ancak Livaneli’nin bu çalışması, eski arkadaşları arasında heyecan uyandırmadı. Ocak ayındaki olağanüstü kurultay öncesinde genel başkanlığa aday olan Livaneli’nin yanında saf tutan milletvekilleri, Livaneli’nin projesini mantıklı bulmuyor. CHP’li muhaliflerin sözcülüğünü üstlenen Yüksel Çorbacıoğlu, “Parti hakkında bilgim ve ilgim yok. Livaneli’yle zaman zaman görüşüyoruz; ama bu konu hiç gündeme gelmedi.” şeklinde konuştu.

Zaman’a konuşan Çorbacıoğlu, kurultay sonrası gözlem yaptıklarını, yönetim anlayışında bir değişiklik olmaması üzerine yeniden çalışmalara başlama kararı aldıklarını söyledi. Yüksel Çorbacıoğlu, CHP’nin daha geniş bir kadro ile yönetilmesini amaçladıklarını belirterek, şu görüşü dile getirdi: “Kurultay öncesine göre partide olumlu bir gelişme yok. Biz geniş yapılı bir anlayış için çalışıyoruz, bu yönde önümüzdeki kurultaya da hazırlık yapıyoruz. Ancak henüz netleşmiş bir çalışma takvimimiz yok.”

Haber: Habib Güler
Kaynak: www.zaman.com.tr