BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan istifacılara kapıları kapattı

Başbakan Erdoğan, AK Parti’den istifa eden 13 milletvekiline kapıları kapattı. Erdoğan, istifcılar için "Gidenler dönemez" dedi.

Abone ol

AK Parti’den ayrılanlara kapıların kapatılması kararı önceki gün yapılan Merkez Yürütme Kurulu toplantısında kesinleşti. DYP’den 14 Mayıs’ta istifa eden milletvekillerinden bazılarının tekrar AK Parti’ye dönmek istediği öne sürülüyordu.

Bu durumu dile getiren parti yöneticileri, Erdoğan’a, “Bu arkadaşları alacak mıyız?” sorusunu yöneltti. Erdoğan, “Bizden ayrılanları tekrar almayacağız.” karşılığını verdi. DYP’den kopan vekillerin bu tavırdan sonra ANAP’a yönelmesi bekleniyor.

AK Parti’den seçilen 13 milletvekili değişik gerekçelerle istifa etmişti. Bu vekillerin isimleri şöyle: “Erkan Mumcu, Emin Şirin, Ümmet Kandoğan, Reyhan Balandı, Sait Armağan, Miraç Akdoğan, Süleyman Sarıbaş, Mehmet Erdemir, Mehmet Eraslan, Serpil Yıldız, Ömer Abuşoğlu, Göksal Küçükali ve İbrahim Özdoğan.”

İstifacılardan Erkan Mumcu ANAP’ın başına geçerken Miraç Akdoğan, Mehmet Erdemir, Süleyman Sarıbaş, Sait Armağan, Ömer Abuşoğlu ve Serpil Yıldız, Mumcu’nun yanında yer aldı. Ümmet Kandoğan, Reyhan Balandı ve İbrahim Özdoğan ise DYP’yi tercih etti. Bu üç vekil Genel İdare Kurulu listesine alınmayınca DYP’den de ayrılarak bağımsız kaldı. Emin Şirin ile Göksal Küçükali ise herhangi bir partiye geçmedi.

Haber: Ömer Şahin
Kaynak:
www.zaman.com.tr