BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Liste dışındakilere teselli mesajı

Milletvekili aday listelerini dün YSK’ya sunan siyasi partilerin genel merkezlerinde gün boyu ilginç gelişmeler yaşandı.

Abone ol

3 büyük partinin liderleri ve kurmayları önceki gün sabah saatlerinde başladıkları çalışmalarını, dün listeler teslim edilene kadar kısa molalar vererek sürdürdü. İşte partilerin genel merkezlerinden bazı detaylar:

- Başbakan Erdoğan, aday göstermediği bazı milletvekillerini telefonla arayarak teselli etti. Erdoğan'ın vekillere "birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyleyerek küskünlük olmamasını istediği" öğrenildi.
- Pazar günü önce MYK'yı, sonra PM'yi çalıştırarak listesini şekillendiren CHP'de PM toplantısı 01.00'e kadar devam etti. PM sonrası MYK yeniden bir araya geldi. MYK'da adaylık yerini beğenmeyip ayrılanların yerine yeni isimler kaydırıldı ve kurmaylar son değerlendirmeleri yaptı.
- Kılıçdaroğlu, pazar gecesi 03.00'te evine gidebildi. CHP lideri, dün 12.30 sıralarında yeniden genel merkezdeki makamına gelerek çalışmaya başladı.
- Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ile seçim ve hukuk işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, pazar gecesi bütün geceyi partide geçirerek YSK'ya verilecek listelerdeki eksiklikleri giderdi.
- Günün yıldızı, genel merkeze gelen eski YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan oldu. Aralarında yabancı basın mensuplarının da bulunduğu gazeteciler, CHP tabelası önünde poz veren Tarhan'ı bol bol fotoğrafladı. Seçilebilecek bir sırada aday gösterilen Tarhan, sorular üzerine "Ben de bir şey bilmiyorum. Listede olup olmadığımı öğrenmeye geldim" demekle yetindi.
- Türkiye Engelliler Konfederasyonu üyesi bir grup, eski genel başkan ve CHP PM üyesi avukat Turhan İçli'nin Ankara'da 2. bölge 12. sıradan aday gösterilmesi nedeniyle parti önünde basın açıklaması yaptı. Konfederasyon Başkan Vekili Hasan Tatar "Bu hatanın düzeltilerek, henüz vakit varken, liste değiştirilerek İçli'nin seçilecek bir yerden aday gösterilmesini bekliyoruz" diye konuştu.
- Grup Yorum'un eski solistlerinden Hilmi Yarayıcı, Hatay'dan seçilebilecek sıradan aday gösterilmeyince (7. sıra) adaylıktan çekildi.
- Kılıçdaroğlu, aday göstermediği tüm aday adaylarına teselli mektubu gönderdi ve CHP için mücadele etmeye devam etmelerini istedi.
- MHP'de de pazar günü sabah 09.00'da başlayan çalışma gece geç saatlere kadar sürdü. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin makam odasının bulunduğu 2. kata ve seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal'ın odasının bulunduğu 8. kata çıkışlar yasaklanırken, çok sayıda aday adayı bilgi alabilmek için partide bekledi.
- Bahçeli, pazar sabahı başladığı çalışmasını dün sabahın ilk ışıklarına kadar sürdürdü. Daha sonra evinde kısa süre dinlenen Bahçeli, öğlen yeniden genel merkeze gelerek listelere son şeklini kurmaylarıyla verdi.
- Listelerin açıklanmasını bekleyen aday adayları için MHP Genel Merkezi'nin önünden geçen yolun üzerindeki bir otobüsün üstüne barkovizyon kuruldu. .
- Bahçeli, listelerin açıklanmasının ardından, seçilemeyecek yerlerden aday gösterdiği ya da listeye almadığı milletvekilleri ve bazı kritik isimleri arayarak teselli etti.