BIST 10.244
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.392,25
HABER /  GÜNCEL

Liseli genç kız isyanını böyle dile getirdi

Üniversite sınavına hazırlanan 17 yaşındaki genç, ihmalkarlık sonucunda gerçirdiği kaza nedeniyle çektiği sıkıntıları ve isyanını böyle dile getirdi

Abone ol

İZMİR'in Üçkuyular semtinde, lise öğrencisi 17 yaşındaki Cansu Koştumoğlu, metro kazıları nedeniyle yeniden düzenlenen yolda ışıklı yaya geçidi yapılmaması nedeniyle karşıya geçmeye çalışırken, bir otomobilin çarpmasıyla ağır yaralandı.

Kaburgaları ile leğen kemiğinde kırık olduğu için 1 ay boyunca kıpırdamadan yatması gereken Koştumoğlu, kazanın okulunu ve üniversite sınavlarını ve üniversiteye hazırlık için bir yıl önce başladığı kursunu da olumsuz etkileyeceğini dile getirdi. Güzel Sanatlar Fakültesi'nde görev yapan Yrd.Doç.Dr. Mehmet Koştumoğlu da, kızının kaza geçirdiği yere bir an önce trafik ışığı konulmasını istedi.


Kaza, geçen çarşamba günü saat 17.00 sıralarında Üçkuyular Kavşağı yakınında meydana geldi. Cumhuriyet Anadolu Meslek Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Cansu Koştumoğlu, okulda deslerinin bitmesinin ardından evine geldi. Bir süre dinlenen Koştumoğlu, daha sonra toplu ulaşımda kullanılan 'kentkartını' doldurmak için dışarı çıktı. Bu sırada vergi dairesindeki mesaisinden çıkan annesini görünce yanına gitmek için karşıya geçmeye çalışan liseli genç kıza, O.A. yönetimindeki 35 AE 3812 plakalı otomobil çarptı. Havada takla atıp düştüğü sırada başını otomobilin camına çarpan Koştumoğlu yaralandı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaburgaları ve leğen kemiğinde kırık bulunan Cansu Koştumoğlu, tedavisinin evinde sürmesi için taburcu edildi.

Eğitimini sürdürdüğü ve önümüzdeki yıl gireceği üniversite sınavına hazırlanırken özellikle leğen kemiğindeki kırığın kaynaması için 1 ay boyunca kımıldamadan yatması gereken Cansu Koştumoğlu, şunları söyledi:

"Zamanında önlemler alınıp yaya geçidi yapılsa, ben de buna uyacağım için kazada yaralanmamaş olacaktım. Kaza, geleceğimi de etkiledi, okulumdan ve kursumdan geri kalacağım."

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Mehmet Komtuşoğlu da, kızının yaralandığı yoldan geçen başka yayaları da göstererek her gün başka kişilerin kaza ile burun buruna geldiğini söyledi. Koştumoğlu, "Kaza belediyeye ardından müraacat etmemize rağmen sonuç alamadık. Işık siteminin de olduğu bir yaya geçidi istiyoruz. Başkalarının canı yanmadan düzenleme bir an önce yapılsın" dedi.