BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,63
ALTIN 2.418,66
HABER /  DÜNYA

LİSELERDE OKUL TÜRLERİ AZALACAK

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, son yıllarda liselerdeki okul türlerinin sayısının 78’e kadar çıktığını, bunun 18’e indirilmesi için çalışmal...

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, son yıllarda liselerdeki okul türlerinin sayısının 78’e kadar çıktığını, bunun 18’e indirilmesi için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
Bakan Nabi Avcı, ziyaretleri sırasında yaptığı açıklamada, liselerdeki okul türleri sayısını azaltacaklarını ifade ederek, ’’Bu bağlamda yeni Fen Lisesi açmayı düşünmüyoruz. Aslında program olması gereken birçok isim, okul adı olmuş. Anadolu Ticaret Lisesi, Ticaret Lisesi, İmam Hatip Lisesi, İmam Hatip Anadolu Lisesi, İmam Hatip Kız Lisesi, Endüstri ve Teknik Meslek Lisesi ve buna benzer tam 78 isimde lise açılmış. Aslında bunların program olarak pek birbirinden farkı yok. Anadolu Lisesi ile Fen Lisesi’nin sadece 2 ders farkı var. Biz bunları ortadan kaldıracağız. Programlar aynı olacak. 9. ve 10. sınıflarda öğrencilerimize yatay geçiş sağlanacak. 78 olan sayı 18’e indirilecek. Fen liseleri ile ilgili olarak bazı kriterlerimiz var. Bu kriterler aynen geçerli. Bu okulun sayısını artırmayı düşünmüyoruz” diye konuştu.
Emekli öğretmenlerden Abdullah Gökhan’ın, son günlerde Milli Eğitim Bakanlığında ek göstergelerin 3 binden 3 bin 600’e çıkarılması konusunda bir çalışma yapıldığını, bunu basından öğrendiklerini ve son durumun ne olduğunu sorması üzerine konuya açıklık getiren Bakan Avcı, ’’Ek göstergelerin artırılması konusunda Maliye Bakanlığı ile ne zaman konuşsam Sayın Bakanımız hemen hesap yapıyor. 1 lira istesem hemen 703 binle çarpıyor ve ortaya büyük rakamlar çıkıyor. Önümüzdeki yıllarda öğretmen ve öğrencilerimizi daha iyi şartlara ulaştırmak için çalışmalarımız devam etmektedir. Öğretmenlerimiz en iyilere layıktır’’ dedi.
(İHA)