BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,63
ALTIN 2.389,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Lise tadilatında Atatürk'e saygısızlık

Manisa Lisesi'ndeki tadilat CHP'nin tepkisini çekti. Tadilat sırasında Atatürk posterlerinin molozlar arasında olduğu iddia edildi.

Abone ol

Tadilat ve onarım çalışmaları devam eden Manisa Lisesi'nde, Atatürk portreleri, Türk bayrakları ve Ata'nın Gençliğe Hitabesi'nin molozlar altında kaldığı ileri sürüldü.

CHP Manisa Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Kelebek, konuyla ilgili olarak gençlik kolları üyeleriyle birlikte tadilat ve onarım çalışmaları devam eden Manisa Lisesi önünde basın toplantısı düzenledi. Manisa Lisesi'nin yenileme ve güçlendirme inşaatı sırasında ‘bilinçli ya da bilinçsiz olarak çok büyük bir ayıbı gözler önüne sermak için’ toplandıklarını belirten Kelebek, tadilat sırasında Atatürk resimleri, Türk bayrakları ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin yerlerde, molozlar arasında bırakıldığını söyledi. Kelebek, gördükleri manzara karşısında içlerinin sızladığını belirterek, “Daha önce, devlet dairelerinde ‘Atatürk portreleri kaldırılsın’ diyenler olmuş, daha önce de bağımsızlık sembolümüz İstiklal Marşı’mızın her yerde okunmasının gereksiz olduğunu savunan siyasetçilerimiz olmuştu. Bu yapılanların tarifi, unutkanlık ya da yapılacak başka açıklamalarla mümkün değildir. Sıralar dahil okul içerisindeki her şey toplanıp götürülmüşken, sadece Atatürk portrelerinin, Türk bayraklarının, İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe'nin toz toprak içinde bırakılması, yerlere atılması manidardır, asla kabul edilemez. Yetkililerden en kısa zamanda bu ayıbın düzeltilmesini ve sorumluların cezalandırılmasını bekliyoruz” dedi.

CHP Manisa Gençlik Kolları üyeleri, daha sonra yerlerdeki Türk Bayrağı, İstiklal Marşı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabeleri'ni toplayıp, okul idaresine teslim etmek istedi, ancak kimseyi bulamayınca İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne götürüp, teslim ettiler.

Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada ise; İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy’un konuya hassasiyet gösterdiği ve Manisa Lisesi C Bloğunu kullanan Ahmet Tütüncüoğlu İlköğretim Okulu ve Güzel Sanatlar Spor Lisesi yöneticileri hakkında soruşturma için iki eğitim müfettişi görevlendirdiği belirtildi.