BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.424,15
HABER /  GÜNCEL

Lise öğrencilerine zehir tuzağı

Beykoz’da ilköğretim ve lise öğrencilerini zehirleyen 5 kişilik uyuşturucu çetesi, Beykoz İlçe Jandarma Ekipleri’nin 2 aylık çalışması sonucu çökertildi.

Abone ol

İlçede başta TED Koleji, Ferit İnal Lisesi, Çavuşbaşı Çok Programlı Lisesi ve Ahmet Akça İlköğretim Okulu’nun çevresinde tuzak kuran çete, duyarlı öğrenci velilerinin ihbarı sonucu ortaya çıktı. Bazı veliler, çocuklarının son dönemde uyuşturucu madde kullanmasından şüphe ederek jandarma komutanlığı ile irtibata geçti. İhbar üzerine okul önlerinde pusu kuran Jandarma, özellikle kolejde okuyan zengin ailelerin çocuklarını hedef alan 26 yaşındaki E.Ş ismindeki bir kadını gözaltına aldı. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, kısa süre içinde Erkan Ç., Sabri Ö., Murat C. ile Cafer A.’yı da yakaladı. E.Ş’nin çocuklarla irtibata geçtiği ve ilk kullanım için uyuşturucu maddeleri hediye ettiği, ardından da çetenin satışa başladığı belirlendi. Çetenin esrar paketlerini renkli ambalajlara sararak çocukları kandırdıkları dikkat çekti.

Tehlikeli teklif
Sanıklarla birlikte, 1 kg esrar, 200 extasy hap ve 50 gram kokain ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen 5 kişiden E.Ş. isimli kadın serbest bırakılırken, 4 sanık tutuklandı. Sanıkların kolej öğrencilerine kokain ve extasy, ilköğretim ve lise öğrencilerine esrar sattıkları anlaşıldı. İlköğretim çağındaki çocuklarla önce sohbet ederek “Gel dene” çağrısında bulunan sanıklara, Çavuşbaşı halkı büyük tepki gösterdi.

Haber : Cüneyt BİTİKÇİOĞLU
www.turkiyegazetesi.com