BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.424,07
HABER /  GÜNCEL

Lince uğrayan kaymakama ödül

Türk İdareciler Derneği tarafından yılın başarılı idarecileri ödülleri dağıtıldı.

Abone ol

Irak'ın Kuzeyindeki olayın ardından saldırıya uğrayan Şırnak Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'a da Şehit Kaymakam Ersin Ateş ödülü verildi.

Türk İdareciler Derneği tarafından JW Marriott'de 10 Ocak Türk İdareciler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Türk İdareciler Derneği Başkanı Saffet Arıkan Bedük ve bazı eski bakanlar ile vali ve kaymakamlar katıldı.

Törende daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk İdareciler Derneği tarafından yılın başarılı idarecisi seçilen mülki idare amirlerine ödülleri dağıtıldı.

Başbakan Erdoğan, Şehit Kaymakam Ersin Ateş ödülüne layık görülen Şırnak Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, Vali Hüseyin Öğütçen ödülüne layık görülen Dicle Kaymakamı Çağlayan Kaya, Vali Celalettin Tüfekçi Meslek Ödülüne layık görülen Kurtalan Kaymakamı Abdülhalim Can, Vali Galip Demirel Sosyal Hizmet Ödülüne layık görülen Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Afet Müdahale Başarı Ödülüne layık görülen Erciş Kaymakamı Ramazan Fani ve İdareciler Derneği Tarihi Kent Restorasyonu Özel Başarı Ödülüne layık görülen Mardin Vali Yardımcısı Şenol Koca'ya ödüllerini dağıttı.

Erdoğan, ayrıca kaymakamlar arasında yapılan anı yarışmasında, atandığı ilçede tebdili kıyafetle ramazan ayında ziyarete gittiği vatandaşlarla yaptığı görüşmeleri kaleme alan ve "davetsiz misafir" başlıklı anısıyla birinci seçilen İkizce Kaymakamı Ali DOğan'a ödülünü verdi.

Uludere Kaymakamı Yavuz

Irak'ın Kuzeyindeki olayda ölenlerin yakınlarına başsağlığı ziyaretine gittiği esnada bir gurubun saldırısına uğrayan Uludere Kaymakamı Naif Yavuz da, Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ödülü'nü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden almanın mutluluğunu yaşadı.

Söz konusu olaydan önce Türk İdareciler Derneği tarafından, görevli olduğu ilçesindeki başarılı çalışmalarından dolayı ödüle layık görülen Yavuz, gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın elinden ödül almanın kendisi için büyük bir şeref ve onur olduğunu söyledi. Yavuz, "Güzel hizmetler yaptık. Sayın Valimizin hükümetin gönderdiği paralarla çok güzel hizmetler yaptık. Türk İdareciler Derneği de yaptığımız hizmetleri gördü ve bizi onurlandırdılar"

Yavuz, bir gazetecinin saldırıyla ilgili neler düşündüğünün sorulması üzerine de, "Beni koruyan insanlardan ikisinin 4'er tane cenazesi varmış. Biz vatandaşımızı çok seviyoruz. Allah onlardan razı olsun. Onlar bize sahip çıktı" dedi.

Saldırıdan önce 1 yıl daha Uludere'de kalmak için eşini ikna ettiğini belirten Yavuz, ancak bu olay nedeniyle eşini yeniden ikna etmek durumunda kalacağını kaydetti. Bir gazetecinin "yüzünüzdeki yaralar geçti" ifadesini kullanması üzerine de Yavuz, "Evet geçti. Yüreğimdeki acılar da geçti. Yüreğimde sadece bir acı var o da 35 insanın ölümü. Onun dışında yapılanların hiçbirisinin acısını saklamadım. Kimseye bir kinim yok" diye konuştu.

Yavuz, olayın ardından birçok yerden destek telefonu aldığını, saldırganlardan bazılarının da "bilmeyerek yaptık" diye kendisini aradığını anlatan Yavuz, "Hiç kimse birbirimize olan sevgimizden bizi ayıramaz. Buna kimsenin gücü yetmez. O insanlar buna kimsenin gücünün yetmeyeceğini gösterdi" şeklinde konuştu.

"Yokuş aşağı yuvarlanırken ne düşündünüz. Eyvah dediniz mi" sorusunu da yanıtlayan Yavuz, "Eyvah demedim. Ölümden ötesi yok" dedi.