BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.495,67
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da faciadan dönüldü

Bahçelievler'de facianın eşiğinden dönüldü. Yüksek tesirli bomba emniyet ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi

Abone ol

Bağcılar'da zaman ayarlı bomba ile taksiye binen yasa dışı örgüt üyesi iki kişinin kanlı planı polisin dikkati sayesinde bozuldu.

Polis zanlıları gözaltına aldıktan sonra çanta ile yoluna devam eden ticari sürücüsü, çantanın içinde bomba olduğunu fark edince durumu polise bildirdi. Bomba uzmanları sefer tası içine yerleştirilen zaman ayarlı bombayı kimseye zarar vermeden etkisiz hale getirdi.

Bağcılar Yüzyıl Mahallesi'nde köprü üzerinde ticari taksiyi durduran yunus polisleri araç içinde kimlik tespiti yaptıkları sırada iki yolcunun sahte kimlikli ve yasa dışı örgüt üyesi olmaktan arandığı anlaşıldı. Bunu üzerine şahısları gözaltına alan polis ekipleri taksiciyi sorguladıktan sonra serbest bıraktı.

Bahçelievler'deki bir alışveriş merkezi önüne gelen 34 THM 41 plakalı ticari taksinin sürücüsü Abdullah Sönmez taksinin içinde lap top çantasının bırakıldığını fark etti. Çantayı incelemeye başlayan Sönmez, içinde sefer tası olduğunu anlayınca bomba olabileceği şüphesiyle durumu polise bildirdi. Olay yerine asayiş polisleri geldi. Hemen çevre güvenliğini alan polisler bomba imha uzmanını çağırdı.

Bu sırada çevrede geniş güvenlik önlemi alındı. Alışveriş merkezi ve olay yerinde bulunan market tahliye edildi. Çocuk oyuncakları satan bir işyerinin olay yerine çok yakın olması sebebiyle güvenlik tedbirleri daha da artırıldı. Polis olay yerine yakın caddeyi trafiğe kapattı.

BOMBA FÜNYE YARDIMI İLE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Zaman ayarlı ve el yapımı olduğu öğrenilen parça tesirli bomba imha uzmanı tarafından fünye yardımı ile etkisiz hale getirildi. Daha sonra olay yerinde titiz bir çalışma yapıldı. Parmak izleri ve bütün deliller incelendikten sonra delil torbasına konularak kriminal inceleme için laboratuara götürüldü. Polis fünye ile bombayı etkisiz hale getirdikten sonra yaklaşık iki saati aşkın bir süre olay yerinde inceleme yaptı. Bombanın yanında silah da bulunduğu öne sürüldü. Bombayı taşıyan taksici ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Taksicinin meslektaşları da taksi telsizinden olayı duyar duymaz arkadaşlarının yanına geldi. Bombanın olduğunu fark edince arkadaşının polise haber verdiğini anlatan bir taksi sürücüsü, "Yunus polisleri taksiyi durdurup kimlik tespiti yapmışlar. Araçta bulunan şahısların aranmaları varmış. Polis arkadaşlar da arabayı kontrol etmemişler. Şoför arkadaşımızda arabada çanta unutulmuş diyor. Bu şahısların çantası diyor. Sonra polisler geliyor bakıyorlar çantada bomba var. Yanında silah da varmış. Patlayıcı madde falan varmış. Faciayı önlemiş olduk yani" ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili gözaltına alınan iki zanlı Kemalpaşa Polis Merkezi'nde sorgulandıktan sonra Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Zanlıların bombayı nerede patlatacağı yönünde soru işaretlerini zanlıların ifadeleri aydınlatacak