BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Liderler bayramı nerede karşıladı

Bayramı, Cumhurbaşkanı Gül İstanbul'da Baykal Antalya'da MHP lideri ise Ankara'da karşıladı.

Abone ol

Ramazan Bayramı tüm yurtta huzur içerisinde kutlanıyor. Liderler de bayram namazı sonrası vatandaşlarla bayramlaşıyor. İşte liderlerin bayram namazını kıldığı yerler:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayram namazını Sultanahmet Camisi'nde kıldı. Gül, bayram namazı için oğlu Mehmet Emre ile camiye geldi. Burada bayram namazını kılan Gül, cami içerisinde cemaat ile bayramlaştı. Cami çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Gül, bütün vatandaşların ramazan bayramını kutlayarak, bu güzel günlerin bütün insanlığa, ülkeye hayırlar getirmesini temenni etti. Cumhurbaşkanı Gül daha sonra vatandaşların alkışları eşliğinde camiden ayrıldı. Bayram namazında Cumhurbaşkanı Gül'e, İstanbul Valisi Muammer Güler ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın eşlik etti.

TBMM BAŞKANI MEHMET ALİ ŞAHİN

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, Ramazan bayramının, barışın kardeşliğin, dostluğun ve huzurun daha da arttığı günlere vesile olmasını diledi. TBMM Başkanı Şahin, Ramazan bayramı namazını Antalya Muratpaşa camisinde kıldı. Şahin, namazın ardından cami içinde Antalya Müftüsü Mahmut Yeleser ve cami görevlileriyle birlikte vatandaşların bayramını kutladı. Şahin, cami çıkışında da çocuklarla ve dışarıda kendisini bekleyen vatandaşlarla bayramlaşarak onlara lokum ikram etti.

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını Fatih'teki Şehzadebaşı Camisi'nde kıldı. Bayram namazını kıldıktan sonra cemaatle de bayramlaşan Erdoğan, cami çıkışında yaptığı açıklamada, rahmet ve bereket ayı olan ramazanı geride bırakmaktan dolayı hüzünlü olduklarını, bunun yanında bayrama ulaşmanın da sevincini yaşadıklarını söyledi. Bayramların, barışın, sevginin, kardeşliğin, dayanışmanın özellikle ramazan ayında paylaşımın gerçekleştiği bir ay olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, bu ay içinde özellikle varlık sahibi olanların yoksulluğun ve yoksunluğun ne demek olduğunu daha iyi anlama fırsatını bulduklarına inandıklarına kaydetti.

CHP GENEL BAŞKANI DENİZ BAYKAL

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Milli birliğimizi korumanın gereklerini unutmamamız lazım. Sadece birlik, beraberlik konuşmaları yaparak bu iş olmaz. Birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmaya yönelik faaliyetlere karşı kararlı bir duruş sergilememiz lazım'' dedi. Baykal, bayram namazını Ümitköy Nazmi Beğen Camisi'nde iki torunuyla birlikte kıldı. Torunları Alican ve Mehmet ile camiye gelen Baykal, imam tarafından verilen vaazı dinledi. Cami çıkışı vatandaşlarla bayramlaşan Baykal, gazetecilerin bayramını da kutladı.

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı namazını Gazi Merkez Camisi'nde kıldı. Bahçeli, camiden ayrılırken vatandaşlarla bayramlaştı ve cami için yardım yaptı. Bahçeli, daha sonra, MHP Bursa Milletvekili Hamit Homriş ve bazı partililer ile partisinin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in Beştepe'deki mezarını ziyaret etti.

BBP GENEL BAŞKANI YALÇIN TOPÇU

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, bayram namazını Tacettin Dergahı'nda kıldı. Bayram namazından sonra vatandaşlarla bayramlaşan Topçu, daha sonra BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrine gitti. Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabri başında edilen duaya partililerle birlikte eşlik etti. Duanın ardından parti mensupları ile bayramlaşan Yalçın Topçu, bayramların huzur, barış ve kardeşlik günleri olduğunu hatırlattı, bayramın ülkeye huzur ve barış getirmesi temennisinde bulundu. Topçu, şehit ailelerine ve gazilere de hayırlı bayramlar diledi.

SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, bayram namazını Fatih Camisi'nde kıldı. Camiden ayrılırken vatandaşlarla bayramlaşan Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Kurtulmuş, cami avlusundaki Fatih Sultan Mehmet Han'ın türbesini de ziyaret etti. Davutoğlu, Ramazan Bayramı'nın bütün İslam alemi için hayırlara vesile olmasını dilediğini belirtti.

NECMETTİN ERBAKAN

Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan, bayram namazını Saadet Partisi Genel Merkezi yanındaki Hamidiye Camii'nde kıldı. Erbakan, namaz sonrası vatandaşlarla bayramlaşıp evine geçti.

BAŞBAKAN YARDIMCISI BÜLENT ARINÇ


Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kocatepe Camisi'nde bayram namazı kıldı.

Ankaralılar, erken saatlerden itibaren bayram namazlarını kılmak üzere Kocatepe Camisi'ne geldi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç ile İçişleri Bakanı Atalay da bayram namazını Kocatepe Camisi'nde kıldı. Arınç ve Atalay, namazın ardından cemaatle bayramlaştı. Arınç, namazın ardından gazetecilerin Ramazan Bayramı'nı da kutladı.

DIŞİŞLERİ BAKANI AHMET DAVUTOĞLU

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, bayram namazını Fatih Camisi'nde kıldı. Camiden ayrılırken vatandaşlarla bayramlaşan Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Kurtulmuş, cami avlusundaki Fatih Sultan Mehmet Han'ın türbesini de ziyaret etti. Davutoğlu, Ramazan Bayramı'nın bütün İslam alemi için hayırlara vesile olmasını dilediğini belirtti.

İÇİŞLERİ BAKANI BEŞİR ATALAY

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bu Ramazan Bayramı'nın yürütülen kardeşlik ve milli birlik çalışması açısından farklı olmasını istedi. Kocatepe Camii'ndeki bayram namazına siyasilerden Başbakan Yardımcısı Bülent Arıç, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ve eski bakanlardan Hasan Cemal Güzel katıldı. Bayram namazı bitiminde Arınç ve Atalay, camiden beraber çıktı. Cami avlusunda bekleyen vatandaşlarla bayramlaşan Bülent Arınç ve Beşir Atalay, daha sonra kendilerini bekleyen basın mensuplarının bayramını kutladı.