BIST 10.216
DOLAR 32,25
EURO 34,93
ALTIN 2.437,63
HABER /  DÜNYA

Libya'da düşen uçağın ilk görüntüleri!

Libya'ya düzenlenen Şafak Operasyonu'na katılan bir ABD uçağı düştü. Bölgeden düşen uçağın ilk görüntüleri geldi.

Abone ol

Libya'daki Şafak Yolculuğu Operasyonu'na katılan bir ABD savaş uçağının Bingazi yakınlarında düştüğü bildirildi. ABD'li yetkililer, ilk belirlemelere göre, uçağın teknik arıza nedeniyle düştüğü sonucuna varıldığını açıkladı.

ABD ordusunun Afrika Komutanlığı'ndan (AFRICOM) açıklamada, dün gece düşen uçaktaki pilotların ikisinin de kurtulduğu, pilotlardan yaralı olanın ise "iyileşme sürecinde" olduğu ifade edildi.

Komutanlığın sözcülerinden Vince Crawley, F-15E tipi uçağın düşman ateşi yüzünden değil, büyük olasılıkla teknik sorun nedeniyle düştüğünü söyledi.

Associated Press ajansına konuşan ABD'li bir yetkili, pilotlardan birinin Amerikan hava kuvvetlerinin yürüttüğü arama kurtarma çalışmaları sonucunda, diğerinin ise Libyalı muhalifler tarafından bulunduğunu belirtti. Yetkili, iki pilotun da ABD'li makamlara teslim edildiğini ifade etti.

ABD'li yetkililer, kazanın gerçekleştiği yer hakkında bilgi vermezken, olay yerinden bildiren İngiliz Daily Telegraph muhabiri Rob Crilly, uçağın Bingazi kenti yakınlarındaki boş bir tarlaya düştüğünü belirtti.

F-15E

Her türlü hava şartlarında görev yapabilen, yüksek manevra yetenekli ve hava muharebelerinde üstünlük sağlamak üzere tasarlanmış avcı uçağı olan F-15E, manevra yeteneği, ivmelenme, menzil, silah donanımı ve gelişmiş avionikleri (radar, yön bulma sistemi vs. vs.) ile çok üstünlüğü ile biliniyor. F-15E'nin elektronik sistemi birden fazla düşman uçağını tespit etme, bilgi toplama, izleme ve taarruza uygun. Silah donanımı bir kişinin güvenli ve verimli bir şekilde hava muharebesi yapmasına inkan verecek bir tarzda.