BIST 10.173
DOLAR 32,31
EURO 34,99
ALTIN 2.444,77
HABER /  DÜNYA

Harry Potter fena el yakıyor!

İngiltere'de bir mahkeme, Harry Potter'ın çalıntı olduğunu iddia ederek tazminat davası açan davacıdan rekor teminat istedi.

Abone ol

İngiltere'de bir mahkeme, Harry Potter'ın çalıntı olduğunu iddia ederek tazminat davası açan davacıdan önce 1.5 milyon dolar teminat yatırmasını istedi.

Daily Telegraph'ın haberine göre, 1997 yılında ölen yazan Adrian Jacobs'un temsilcisi Paul Allen, Harry Potter'ın beşinci kitabı olan "Ateş Kadehi"nin konusunun, Jacobs'un Kertenkele Willy adlı kitabından alındığını öne sürerek, kitabın yazarı JK Rowling ile Bloomsbury Yayınevi hakkında Yüksek Mahkeme'de 5 milyon sterlinlik (yaklaşık 12.5 milyon TL) tazminat davası açtı.

Yazar ve yayınevinin uzlaşma taleplerine rağmen davasını geri çekmeyen Allen, mahkemenin sürpriz bir kararıyla adeta şok oldu.

Mahkeme, davalı JK Rowling ile Bloomsbury Yayınevinin davayı kazanmaları halinde olası masraflarının geri alınmasını garanti altına almak için davacı Allen'dan 1.5 milyon sterlin (yaklaşık 3.75 milyon TL) teminat yatırmasını istedi.

Yargıç, teminatın 5 Ağustos'a kadar yatırılmaması halinde davanın düşeceğini bildirdi.