BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.295,48
HABER /  GÜNCEL

LGS'de hangi dersten kaç soru sorulacak-her soru kaç dakika olacak?

8. sınıf öğrencilerinin gireceği ve TEOG yerine getirilen yeni sistem LGS bu sene ilk kez uygulanacak. LGS sınavı 2 Haziran cumartesi günü yapılacak. Peki LGS sınavında kaç soru çıkacak, hangi dersten kaç soru sorulacak ve her soru için öğrencilere kaç dakika verilecek?

Abone ol

LGS sınavı bu sene ilk kez 2 Haziran'da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak. 8. sınıf öğrencilerinin gireceği LGS sınavı TEOG yerine getirildi ve bu sene öğrenciler yeni sınava ilk kez girecek. Dolayısıyla öğrencilerin kafası karışık. Peki LGS sınavı kaç dakika sürecek, hangi dersten kaç soru sorulacak, her soru için adaylara kaç dakika verilecek, sayısal bölüm-sözel bölüm soru sayısı kaç olacak? İşte merak edilenler...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu sene ilk kez yapılacak olan LGS sınavı hakkında detaylar merak konusu oldu. TEOG yerine getirilen liselere geçiş sınavında kaç soru sorulacak, kaç sayısal bölüm sorusu, kaç sayısal bölüm sorusu sorulacak? Peki LGS sınavı kaç dakika sürecek?

 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan değişiklikle 2013 Kasım ayından itibaren liselere giriş için uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavları kaldırıldı yerine farklı bir sistem getirildi. Yeni sistemin detayları veliler ve öğrenciler tarafından merak edildi. Yeni sisteme göre isteyen öğrenciler yüksek puanlı okullarda eğitim almak için Liselere Geçiş Sınavı (LGS) olarak adlandırılan sınava katılacak, isteyenler de adrese dayalı olarak evine en yakın okula yerleştirilecek. Ayrıca TEOG’dan farklı olarak LGS’ye öğrenciler kendi okullarında değil, MEB tarafından belirlenen okullarda girecek.

YORUM VE ANALİZ GÜCÜ ÖLÇÜLECEK: Bakanlığın yayınladığı kılavuza göre, her alan için 8’inci sınıf öğretim programlarında belirlenen kazanımlara göre öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç gibi becerilerini ölçecek nitelikte sorular yer alacak. 2017 Aralık ayında MEB tarafından yayınlanan örnek soruları yorumlayan uzmanlar da, “anlama ve yorumlama” gücünün öne çıkacağını söylemişti. Örnek sorular yayınlandığında bakanlığın sitesinde yapılan açıklamada ise, “Eğitim sisteminde yer alan öğretim programlarının hedefleri, öğrencilerin okulda ne öğrendiği ve öğrendikleriyle neler yapabildikleri üzerinde yoğunlaşacak. Bu doğrultuda sınavla öğrenci alan liselere yerleştirilme sınavı, 8’inci sınıf kazanımlarıyla birlikte kazandırılmak istenen becerilere odaklanan bir sınav olacak” denilmişti.

SINAV İKİ BÖLÜMDEN OLUŞACAK: LGS iki sözel ve sayısal olmak üzere iki bölümden oluşacak.

Sözel bölümde Türkçe dersinden 20; T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dilden 10’ar olmak üzere toplam 50 soru çıkacak. Sözel bölüm oturumu saat 09.30’da başlayacak ve adaylara 75 dakika süre verilecek.

Sayısal bölümde ise matematik ve fenden 20’şer soru yer alacak. Sözel bölümden sonra verilecek 45 dakika aradan sonra saat 11.30’da ise sayısal bölüm oturumu başlayacak. Bu oturumda da adaylar 40 soruyu 60 dakikada çözecek. İki oturum arasında öğrenciler sınava girdikleri okuldan ayrılamayacaklar.