BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.422,28
HABER /  GÜNCEL

LGS yüzdelik dilimlerin liselerin taban puanları-2018

LGS sonuçları bugün saat 16.00'da meb.gov.tr adresinde öğrencilerin erişimine açıldı. Bu sene ilk kez yapılan ve isteyen 8. sınıf öğrencilerinin girdiği LGS sonuçlarının ardından gözler şimdi LGS tercih kılavuzunda. Liselerin yüzdelik dilim taban ve tavan puanları internethaber'de olacak.

Abone ol

LGS sonuçlarının ardından gözler şimdi de LGS tercih kılavuzunda. LGS YEP puanları 2018 yüzdelik dilimler tam listesi e-okul.meb.gov.tr ile aynı anda internethaber'de olacak. 2018 LGS tercih kılavuzunun yayınlanması ile birlikte liselerin 2018 taban ve tavan puanlarını erişime açılacak.  

LGS Yerleştirme Puanları-YEP 2018 MEB'in internet sayfası meb.gov.tr'den öğrenilecek. YEP sonuçlarının açıklanması ardından veliler MEB'in Sınav Sorgu Ekranı'na girerek öğrencinin TC kimlik numarası, doğum tarihi ve güvenlik kodu bilgisini girerek YEP 2018 sonuçlarına ulaşabilecekler.

Okulların 2018 yılı LGS Yüzdelik dilimlerine örnek olması açısından geçen yılın yüzdelik dilimlerine bakabilirsiniz. İstanbul'dan Ankara'ya, İzmir'den Adana'ya kadar liselerin yüzdelik dilimleri listesi PDF dosyası buraya tıklayın!

e-Okul Veli bilgilyendirme sistemi : Peki e-okul veli bilgilendirme sistemi mobil giriş nasıl yapılır, e-okul vbs mobil uygulama indirme nasıl oluyor? İnternet üzerinden yapılan işlemlerin çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirilmesi adına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aynı zamanda e okul mobil uygulama da oluşturularak kullanıma sunulmuştur. E okul mobil uygulamasında kişilerin bilgi alabilmesi adına aynı internet üzerinden işlem yapar gibi işlem yapması ve bilgilerine ulaşması gerekecektir. Bu noktada e okul mobil uygulamasında da yine öğrencilerin üyelik bilgilerinin üzerinden sisteme erişim sağlanmalıdır. Sorgulama sitesindeki e okul veli girişi yazısındaki gibi kişiler veli girişi için online sistemleri tercih edebileceği gibi aynı zamanda mobil uygulamaları da kullanabilir. Mobil uygulamalar iki farklı şekilde hazırlandığından dolayı telefonlardaki işletim sistemlerine göre seçim yapılabilir.

Geçen yıl İstanbul'daki en yüksek yüzdelik dilimli okulları:

YÜZDELİK DİLİM NEDİR? : Yüzdelik dilim sıralamanızın yüzde olarak ifadesidir. MEB sizin Türkiye’de veya ilde kaçıncı olduğunuzu değil bunun yüzde olarak ifadesini vermiştir. Örneğin Türkiye genelinde % 8 giren bir öğrenci 1 300 000 (sınava giren yaklaşık öğrenci sayısı) öğrenci arasında 104 000. olmuştur. Kısacası Taban puanlar her yıl değişebilir ancak yüzdelik dilime göre tercih yapmak daha sağlıklıdır.  Okul kontenjanları, yeni açılan okullar, bazı okul türlerini değişmesi, okul kapanması gibi durumlar da yüzdelik dilimleri değiştirebilir.

Yüzdelik dilimi tercihlere dikkat: Tercihte yüzdelik dilimi yanılgısına düşmemek için 15 okuldan 5 veya 6’ncı sırayı yüzdelik diliminize denk gelen okula ilk 4 veya 5 tercihinizi daha çok istediğiniz okullara, geriye kalan tercihlerinizi yüzdelik dilimi sizin yüzdelik diliminizden daha düşük olan okullara ayırmanız gerekiyor.