BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,73
ALTIN 2.493,34
HABER /  GÜNCEL

LGS yerleştirme sonuçları ne zaman-ayın kaçında açıklanacak net tarih bilgisi

LGS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak, 2018 lise giriş sınavı yerleştirme sonuçları kaç gün sonra açıklanacak soruları binlerce öğrencinin gündemindeydi.Bakan İsmet Yılmaz canlı yayında LGS yerleştirme sonuçlarının 30 Temmuz Pazartesi günü açıklanacağını duyurdu. Öğrenciler LGS yerleştirme sonuçlarını TC numarası ise MEB resmi sitesinden öğrenebilecek.

Abone ol

LGS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak, kaç gün sonra lise giriş yerleştirme sonuçları açıklanacak sorusunun en net cevabını canlı yayında Bakan İsmet Yılmaz verdi. LGS yerleştirme sonuçları 30 Temmuz'da online olarak erişime açılacak. 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz o soruyu cevapladı; Yılmaz, "30 Temmuz'da LGS yerleştirmelerine ilişkin tüm sonuçları ilan edeceğiz" dedi.
 

LGS BAŞARI PUANI NASIL: Sınava 971 bin 657 kişi girdi. 18 öğrencimiz tüm soruları doğru cevapladı. LGS Matematik sınavında sorular müfredatla ilişkilendirilerek soruldu. Soruların konu dağılımı eşit düzeyde.

Lise taban puanları 2018 YEP puanları okulların illere yüzdelik dilimleri

TEOG İLE FARKI NE: 2014 yılında ilk yapılan TEOG'da 10 öğrenci tüm soruları doğru cevapladı. TEOG ve yeni sınav sistemini karşılaştırmak doğru olmaz. Biz öğrencilerimize olağanüstü güveniyoruz. Okullar arasında çok büyük fark yok.

LGS'DE YÜZDELİK DİLİMLERİN ÖNEMİ NE: Yerleştirme kaygı göremiyoruz. Yüzde 10'unu sınav sonuçlarına göre yerleştireceğiz. Okulların kontenjanlarını 2 Temmuz'da açıklayacağız.

Özel okula kesin yaptıranlar listemizden düşecek. Geçici kayıt yaptıranların diğer liselere kayıt yaptırmak isterlerse listemiz dahilinde kalacak.

LGS TERCİHİNDE İL SIRALAMASI OLACAK MI:Yerleştirme sürecinde hiçbir karışıklık olmayacak. Öğrenciler tercihlerde 5 tercihin hepsini yapmak zorunda değil. Öğrenciler kendi kayıt alanında daha avantajlı olacak. Kendi kayıt alanlarında tüm okul türleri olacak.

30 Temmuz'da tüm yerleştirme sonuçlarını ilan edeceğiz. Esas amacımız bütün okulları sınavsız hale getirmek.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN MÜLAKAT SINAVI: Bu yıl 584 bin + 25 bin atama yapacağız. 20 bin öğretmenimizin mülakatını tamamladık. 5 bini de tamamlayacağız. En yakın zamanda 20 bin öğretmenimizin mülakat sonuçlarını açıklayacağız. 1 Eylül'de 25 bin öğretmenimizi ailemize katacağız."