BIST 9.080
DOLAR 32,42
EURO 35,21
ALTIN 2.325,69
HABER /  GÜNCEL

Leman Sam'dan yeni Kurban Bayramı açıklaması

Geçen yıl Kurban Bayramı ile IŞİD arasında yaptığı benzerlikle eleştiri oklarının hedefi olan Leman Sam bu yıl bayramı yurtdışında geçirme kararı aldı.

Abone ol

Geçen yıl "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır, IŞİD beni şaşırtmıyor” tweet’iyle uzun süre gündemden düşmeyen Leman Sam, yaklaşam bayramla ilgili yeni bir açıklama geldi.

Önceki gün Cihangir’de görüntülenen ünlü şarkıcı, Kurban Bayramı tatilini yurtdışında geçireceğini söyledi:

“Bu bayram burada olmayacağım, Türkiye’yi terk edeceğim. Benim bayrama karşı bir tutumum yok, sadece hayvanların kesilmesine karşı bir tutumum var. O yüzden buralardan gideceğim.”  

Sam, Twitter’a yazdıkları nedeniyle tehdit aldığını da açıkladı: “Beni birçok kez linç etmek istediler. O kadar çok tehdit alıyorum ki, bu durumdan kimse haberdar değil. Bu vurdumduymazlık da beni üzüyor.”

leman-sam.20150831104959.jpg 

OLAYIN GEÇMİŞİ

Leman Sam, geçen yıl Kurban Bayramı'nda, sosyal medya üzerinden, "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır" paylaşımında bulunmuş, tartışmalara neden olmuştu. Eskişehir Barosu'na kayıtlı Avukat Turgay Balaban da Leman Sam hakkında, 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Mahkeme ise takipsizlik vermişti. Turgay Balaban'ın yaptığı itirazın ardından dosyayı tekrar inceleyen İstanbul 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği, 'kovuşturmaya yer yok' şeklindeki kararın kaldırılmasına hükmetti. Bu gelişme üzerine savcılık tarafından hazırlanan iddianame, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilerek kabul edildi. İddianamede 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak'la suçlanan Sam'ın altı aydan bir yıla kadar hapsi istenmişti. Leman Sam 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraat etti.