BIST 10.644
DOLAR 32,17
EURO 35,09
ALTIN 2.520,42
HABER /  GÜNCEL

Laz Ziya Sierra'yı öpemediği için öldürmüş

ABD'li Sarai Sierra'nın katil zanlısı Ziya T işlediği cinayeti ve cinayet sonrası yaşadıklarını böyle anlattı

Abone ol


Laz Ziya'yı MİT böyle yakalamış!

Laz Zİya'nın yetkililer yalanlasada Suriye'de MİT tarafından yakalandığı ortaya çıktı.

35446.jpg

SURİYE'DE MUHALİFLERLE SAVAŞTIM

Laz Ziya verdiği ifadesinde Suriye'ye kaçtıktan sonra muhaliflerle savaştığı ve hatta yaralandığını iddia etti;

"Hatay’a geçerek Suriye’deki muhalif askerlerin arasına katıldım. Cephede sol ayağımdan vuruldum. Suriye’de tedavim bitince yaya olarak Türkiye’ye kaçtım

LAZ ZİYA'NIN OLAY YARATAN VİDEOSU

Hatay valiliği Laz Ziya'nın Reyhanlı'da yakalandığını açıklamıştı. Ama ortaya çıkan bu video kafaları fena halde karıştırdı. (İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN)
laz-ziya-suriye-videosu.jpg

İNTERNETHABER (AJANSLAR) İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan Ziya T'nin, ifadesindeki ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

ABD'li Sarai Sierra'nın katil zanlısı Ziya T'nin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamasında cinayeti işlediğini itiraf ettiği, olaydan sonra kaçtığı Suriye'de Özgür Suriye Ordusu'na katılarak cephede savaştığını, bacağından vurulup tedavi olduktan sonra Türkiye'ye dönmeye karar verdiğini söylediği bildirildi.

Sarai Sierra'yı öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenilen Ziya T. ifadesinde, 21 Ocak günü saat 09.00'dan 14.00'e kadar Cankurtaran'daki tarihi surlarda alkol ve uçucu madde aldığını, bu sırada raylarda yürüyen bir kadını görüp öpmek istediğini, kadının karşı koyması üzerine aralarında boğuşma yaşandığını ileri sürdü.

Ayrıca Katil zanlısı öldürdüğü kadının ABD'li Sarai Sierra olduğunu gazete ve televizyon haberlerinden öğrendiğini söyledi.

TAŞLA VURDUM OLAY YERİNDEN KAÇTIM

Ziya T'nin ifadesinde şunları iddia ettiği öğrenildi:

''Asayiş Şube’de ifadesi alınan Ziya T., cinayeti nasıl işlediğini anlattı. Ziya T.'nin ifadesinde, “Sabah dehlizlerin orada alkol ve tiner aldığım sırada raylarda bir kadın gördüm. Yanına yaklaştım. Öpmek istedim. Bana direndi. Elindeki telefonla burnuma vurdu. Burnum kanamaya başladı. Ben de kadına vurdum ve dehlizin önüne düştü. Dehlizin önüne indim içeri soktum, bana direndi. Dehlizin içinde tekrar öpmek istedim. Yerden bulduğu taşı kafama vurdu. Canım çok acıdı. Ben de o can havliyle yerden bulduğum taşı kafasına iki defa vurdum. Yarım saate yakın boğuştuk. Daha sonra dehlizden çıkarak uzaklaştım. Kısa bir süre sonra dehlizden hırıltı sesi geldiğini duyunca korktum ve kaçtım” dediği öğrenildi.

ERTESİ GÜN CESEDİN YANINA GİTMİŞ

Ertesi gün aynı dehlize gittiğini söyleyen Ziya T.'nin, “Kadının öldüğünü ve kafasının iki yanının patladığını fark ettim. Bunun üzerine kalasları üstüne örttüm. Cep telefonunu ve Ipad’ını aldım. Telefonu denize attıktan 3 gün sonra Ipad’ini de aynı yerden denize attım” ifadelerini kullandığı belirtildi.''

Ziya T, olay yerinden uzaklaşırken sahilde balık tutan bir arkadaşının ''Burnun kanıyor, ne oldu?'' diye sorduğunu, düştüğünü söyleyip oradan ayrıldığını söyledi.

KADININ ABD'Lİ OLDUĞUNU BASINDAN ÖĞRENMİŞ

Öldürdüğü kadının ABD'li Sarai Sierra olduğunu gazete ve televizyon haberlerinden öğrendiğini iddia eden Ziya T. ifadesini şöyle sürdürdü:

''Olaydan 2 veya 3 gün sonra ABD'li Sarai Sierra adlı bir kadının kayıp olduğunu haberlerden öğrendim. O anda öldürdüğüm kadının Sarai Sierra olabileceğinden şüphelendim. 7-8 gün sonra da Küçükpazar'da bir kahvehanede televizyondan haberleri izlerken Sarai Sierra'nın cesedinin bulunduğunu öğrendim. Öldürdüğüm kadının Sarai Sierra olduğunu anlayınca hurdacılık yaparken kullandığım el arabası ile yatağımı ve kıyafetlerimi 60 liraya hurdacıya sattım. 8 Şubat günü otobüs bileti alarak Karabük'e ailemin yanına gittim. Suriye'ye kaçmaya karar verdim. 9 Şubat'ta Hatay'a gittim. Aynı gün Reyhanlı'dan yürüyerek kaçak olarak sınırdan geçip Suriye'ye gittim.''

SURİYE'DE VURULMUŞ

Suriye'de Özgür Suriye Ordusu'na katıldığını öne süren Ziya T'nin, çatışmalara katıldığını ve sol bacağından silahla vurulduğunu, yaklaşık 10 gün tedavi gördükten sonra Türkiye'ye dönüp teslim olmaya karar verdiğini söylediği öğrenildi.

Ziya T'nin polise verdiği ifadesinde ''pişman'' olduğunu söylediği bildirildi.

Ziya T'nin Karabük'te 1987'de ''hırsızlık'', 1995'te ''ruhsatsız silah bulundurma'' suçlarından poliste kaydının bulunduğu, yaklaşık 5 yıl önce de Karabük'ten İstanbul'a geldiği belirtildi.

Bu arada, Ziya T'nin Suriye'ye kaçmadan önce Karabük ve Hatay otogarlarındaki güvenlik kamerası görüntüleri basına dağıtıldı.