BIST 10.001
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.429,34
HABER /  GÜNCEL

Laik kesimdeki Erdoğan nefreti

Yazar Ali Bayramoğlu ülkedeki tüm sıkıntıları Başbakan Erdoğan'a indirgeyen laik kesimi körlük içinde olmakla eleştirdi.

Abone ol

Yeni Şafak si yazarı , devlet içindeki cemaat dokusunun demokraside yol açtığı hasarı görmezden gelen laik-modern kesime tepki gösterdi. 

Türk siyasal sisteminin kuruluşundan beri görmediği çap, nitelik ve derinlikte bir sorunla karşı karşıya olduğunu savunan yazar, "Laik kesim, kriz ve körlük" başlıklı bugünkü köşesinde, paralel yapının devlet mekanizmasını kısmen ele geçirdiğini yazdı.

"Bunu görmemenin, görmezden gelmenin, faturasını Erdoğan'a çıkararak geçiştirme siyaseten ölümcül çağrışımlar yapar." diyen yazar, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkarılan dinleme skandalını ve dün TİB'in "iki yılda 509 bin 516 kişi dinlendi" açıklamasını hatırlattı. 

"Bunu görmemek nasıl mümkündür?" diye soran Bayramoğlu, hem Başbakan Erdoğan'ın internetle ilgili sözlerini eleştirdi hem de laik kesimi cemaat tehlikesine karşı uyardı:

AK PARTİ ALLERJİSİNE KURBAN ETMEMEK

Başbakan'ın ve hükümetin bu dokuya yönelik tedbir paketlerinin 'züccaciyeci dükkana fil sokmak' gibi olduğunu biliyoruz. HSYK ve İnternet yasaları buna örnek. Bu tür tedbirlerin seçimler sonrası tasfiye ve adli süreç eşliğinde devamının geleceği kesin.

İki gün önce başbakan Facebook ve Twitter'da kapatma dahil önlem alınabileceğini söylüyordu.

Bu tür girişimler modern-laik kesimde büyük bir tekiyle karşılanıyor.

Bu doğal ve gerekli...

Ancak gerekli olan bir başka şey daha var: Cemaat tehlikesini görmek, bunu AK Parti allerjisine kurban etmemek ve alınacak önlemlerin bu yolla, bu destekle, bu meşruiyetle demokratik olmasını sağlamak...

Demokratik zıplamayı zorlamak..."