BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Kuzu'yu kızdıran yumurta raporu

Ankara Üniversitesi'nin inceleme raporu YÖK'e ulaştı. YÖK raporu tatmin edici buldu.

Abone ol

Ankara Üniversitesi'nde Burhan Kuzu'ya yapılan yumurtalı protestonun inceleme raporu tamamlandı. YÖK'e gönderilen rapora göre, Burhan Kuzu'nun istifaya çağırdığı üniversite yönetimi suçsuz. YÖK ise raporu tatmin edici buldu. 
    
İnceleme 8 Aralık'ta yapılan protestonunun ardından YÖK'ün talimatı ile başlatılmıştı. Raporda olayla ilgili "yönetimsel açıdan olumsuz bir durumun" olmadığının altı çizildi.
 
Aynı zamanda protestonun engellenmediği yönündeki iddialara da yanıt verildi, "Gerekli tüm tedbirler alınmasına rağmen sosyal olay olması nedeni ile protesto engellenemedi" denildi. Rapor YÖK Yürütme Kurulu'nda değerlendirilecek. Ama edinilen bilgilere göre, yeni bir incelemeye sıcak bakılmıyor.

Protesto Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen bir konferansta gerçekleşmişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum ve Burhan Kuzu konuşturulmamış, Kuzu'ya 100'den fazla yumurta atılmıştı.

HEDEFTEKİ REKTÖR KONUŞTU

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (SBF) öğrencilerin protesto eylemine ilişkin yapılan incelemeye ilişkin, ''İnceleme sonunda tatmin olduğum, onayladığım bir rapor çıktı'' dedi.

Taluğ, YÖK'ten gelen talimatla olaya ilişkin fakültede inceleme başlattıklarını anımsatarak, incelemenin tamamlandığını ve raporu YÖK'e sunduklarını belirtti. Raporu kendisinin de değerlendirdiğini belirten Taluğ, ''İnceleme sonunda tatmin olduğum, onayladığım bir rapor çıktı'' diye konuştu.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Taluğ, bundan sonraki süreçte raporun YÖK tarafından değerlendirileceğini söyledi. Ankara Üniversitesi tarafından YÖK'e gönderilen raporun YÖK Yürütme Kurulu'nda ele alınması bekleniyor.