BIST 10.265
DOLAR 32,34
EURO 34,86
ALTIN 2.383,36
HABER /  DÜNYA

Kuzey Iraktaki PKK kampları

PKK'nın bölgede 10'a yakın kampı var. Kimisi eğitim üssü, kimisi cephanelik...

Abone ol

Kuzey Irak'ta yuvalanan PKK'nın bölgede 10'a yakın kampı bulunuyor. Terör örgütü bazı merkezleri eğitim üssü olarak kullanırken bazılarında cephanelik ve depoları var.

Kandil Dağı: Sınırdan 90 km. uzaklıkta. 3.500 metre. PKK’nın üslendiği vadi 1.300-1.500 metrede. Dağ daha çok eğitim üssü ve cephanelik olarak kullanılıyor. Çevrede PKK’ya destek veren 30 kadar köy var.

Harun Kampı: Bir siyasi eğitim okulu ve arşiv bürosu, mühimmat, yakıt ve gıda depoları, muhabere santralı var. Kamp yakın bir süre önce boşaltılarak bilinmeyen bir bölgeye taşındı.

Tang-i Shiwadiza: Siyasi eğitim yeri, gıda ve yakıt depoları bulunuyor.

Kenicenge Kampı: Siyasi eğitim yeri olarak kullanılıyor.

Bokrisan bölgesi: 30-40 militan bulunuyor. Askeri eğitim alınıyor bir nevi öncü birlik sayılıyor.

Enze Köyü: 60’a yakın ev var. Irak’ta seçime giren PKK’nın partisi Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi’nin ofisi konumunda.

Sarı-ı Sule Dağı: Dr. Viyan kod adlı teröristin kontrolünde bir hastane var.

Gırnako ve Pişteşan bölgeleri: İlk başta terör örgütü mensupları yoktu. Ancak son dönemlerde buraya uğradıkları belirtiliyor.

Zargali Köyü: Örgütün asayiş sorumlusu Hakkı kod adlı terörist bulunuyor. Asayişi sağlamakla yükümlü 30 terörist bulunuyor.

Kurtak Köyü: Kandil Dağı asayişine bağlı yol kontrol ekibi bulunuyor. Sayıları 15 ila 20 arasında değişen teröristler görev yapıyor. Bunların görevi en ufak şüpheli durumu veya kişiyi merkeze telsizle bildirmek.