BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.469,33
HABER /  GÜNCEL

Kutlualp'i yakan kaset skandalı

Aziz Yıldırım'la arası bozulduğundan dolayı istifa etmesi istenen Hakan Bilal Kutlualp'in neden istifasını istendiği ortaya çıktı. Olay aslında tam bir skandal...

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, son günlerde, Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bilal Kutlualp’e istifa etmesi için baskı yapıyor. Kutlualp ise, Aziz Yıldırım’a ulaşmaya ve kendisini affettirmeye çalışıyor. Peki Aziz Yıldırım neden Kutlualp’in istifasını istiyor ?

Bu olayı anlamak için biraz geriye gitmek gerekiyor..

Bir zamanlar Aziz Yıldırım’ın sağ kolu olan ve yurtdışı transferlerle ilgilenen Hakan Bilal Kutlualp ile Aziz Yıldırım’ın arası ilk kez 2 yıl önce bozuldu. Hakan Bilal Kutlualp’ın yakın çevresine “ Tüm işleri ben bitiriyorum. Zaten Aziz Yıldırım sonrası Başkan benim “ diye konuşması Aziz Yıldırım’ın kulağına gidince, Başkan Yıldırım küplere bindi.

“Kulüpte başarı ve başarısızlık hepimizin. Ne demek işleri ben bitiriyorum “ diye tepki gösteren Yıldırım, “ Söyleyin ona, hemen istifa etsin “ mesajını verdi.

Ancak araya girenler, “Aman Başkan, takım şampiyonluğa gidiyor. Hakan gençlik hatası yaptı. Onu affet“ diyip, Hakan Bilal Kutlualp de özür dileyince, olay kapandı. Ancak Aziz Yıldırım yakın çevresine,
“Görünüşte affediyorum ama, olay bildiğiniz gibi değil. Bana büyük terbiyesizlik yaptı. Zamanı gelince anlatırım. Kulüp yıpranmasın diye, şimdilik susuyorum“ dedi.

Ancak bu sezon da Hakan Bilal Kutlualp aynı davranışları sürdürünce, Aziz Yıldırım yeniden küplere bindi. Hakan Bilal Kutlualp’in bazı Fenerbahçe muhabirleri ve yazarları ile işbirliği yapıp, kendisinin altını oyduğunu öğrenen Aziz Yıldırım, bu kez kesin olarak düğmeye basarak “ Muz Operasyonunu “ başlattı.

( Neden Muz derseniz, Hakan Bilal Kutlualp muz ithalatçısı ! Bu da bizden küçük bir espri !)

Aziz Yıldırım, son haftalarda Hakan Bilal Kutlualp’i tüm kulüp faaliyetlerinden dışlayarak, eskiden onda olan tüm yetkileri de kulübün yeni CEO’su ( Yani tam yetkili üst düzey yöneticisi ) Levent Ersalman’a devretti.

Samsun maçında şeref tribününe bile giremeyen Hakan Bilal Kutlualp, maçı locadan seyretti. Kendisine Aziz Yıldırım’dan gelen
“Derhal istifa et “ çağrısına kulak tıkayan Hakan Bilal Kutlualp, araya ortak dostlarını koyarak “2. ve son bir af “ diledi. Ama Aziz Yıldırım bu kez kararlıydı: “Hakan Bilal Kutlualp gidecek !“

Aziz Yıldırım’ın bu tavrı karşısında, diğer yönetim üyeleri de Kutlualp’e tavır almış durumda. Hakan Bilal Kutlualp’ın bu dışlanmaya ve istifa baskısına daha fazla dayanamayarak, kısa sürede istifası bekleniyor..

Olayın gelişimi böyle..

Peki Aziz Yıldırım’ın Hakan Bilal Kutlualp’i defterden silmesine yol açan olay neydi ? Ne olmuştu da Aziz Yıldırım 2 yıl önce bir kalemde Hakan Bilal Kutlualp’i defterden silmişti ?

İşte 2 yıl önce olan bu traji-komik olayın öyküsü..

Fenerbahçe’nin dış transferlerinden sorumlu olan Hakan Bilal Kutlualp’in gönlünde Fenerbahçe Başkanlığı yattığı ve bunun yolunun da medyadan geçtiğine inandığı için süreki olarak Fenerbahçe muhabirleri ile temastadır.

Muhabirleri içeriden özel haberle destekleyen Kutlualp, bunun karşılığında da gazetede kendisi ile ilgili olumlu haberler çıkartılmasını sağlar. Sistem tıkır tıkır çalışmaktadır.

Tabi, bu temaslar cep telefonu ile yapılmaktadır.

Çok uyanık bir kişi olan Hakan Bilal Kutlualp, cep telefonu ile bu görüşmeleri yaparken “Ne olur, ne olmaz “ diyerek kayıt da eder.

Hakan Bilal Kutlualp, bu kayıt için de en son teknoloji ile donatılmış cep telefonunu kullanır. Bu telefonla konuşurken, bir düğmeye basınca tüm konuşmalar kaydedilmektedir.

O günlerde Hakan Bilal Kutlualp’in canı çok sıkkındır. Çünkü dış transferden kendisi sorumlu olmasına rağmen, çok önemli bir dış transferi Başkan Aziz Yıldırım’ın kardeşi Ali Yıldırım yurtdışında bizzat yürütmekte ve gelişmeleri Kutlualp’e hiç haber vermeden direk abisi Aziz Yıldırım’a iletmektedir.

Bu durum Kutlualp’in canını çok sıkar. Hemen devreye cep telefonu diplomasini sokar. Gazetede “Yönetim Kurulu Üyeleri dış transferde devre dışı olmaktan rahatsız“ diye haber yaptıracaktır.

Bu amaçla sürekli haber sızdırdığı bir Fenerbahçe muhabirini arar. Şu an başka bir gazetede çalışmakta olan muhabir F. o günlerde dönemin en çok satan 2 gazetesinden birinde çalışmaktadır.

Biraz da çakırkeyif olan Hakan Bilal Kutlualp, bir yandan haberi manipüle ederken, bir yandan da çok kızgın olduğu Aziz Yıldırım ve kardeşi Ali Yıldırım hakkında ileri geri konuşmaya, çirkin ve hakaret dolu sözcükler sarf etmeye başlar. Çünkü Kutlualp, ayağının altındaki halının çekildiğini düşünmektedir. Başkanlık hayalleri suya düşmek üzeredir..

Usta gazeteci F. Bu tür iki yüzlülüklere alışıktır. Elbette haberi yaparken bu çirkin ifadeleri kullanmaz ve haber Kutlualp’in istediği şekilde gazetede çıkar..

Hakan Bilal Kutlualp, ertesi sabah gazeteyi eline aldığında mutludur.

Yıldırım kardeşlere golü atmıştır..

Alemet-i farikası olan puro’yu keyifle yakan Hakan Bilal Kutlualp, ilk nefesini havaya savurduğunda, dumanın içinde, Saraçoğlu stadında
“Başkan Kutlualp“ diye haykıran onbinlerce Fenerbahçelinin hayalini görmektedir !!

Oysa bilmemektedir ki, bu olay “Sonun Başlangıcıdır ! “

Okumuş bir çocuk olan Hakan Bilal Kutlualp, teknolojiyi de transfer etmek istediği futbolcular gibi yakından izlemektedir.

Piyasaya bu kez daha kaliteli fotoğraf ve video çeken yeni akıllı cep telefonları çıkınca, Kutlualp, hiç tereddütsüz elindeki cep telefonunu satarak, en son modellerden birini alır..

Kutlualp, artık Fenerbahçe’deki intiharının pimini çekmiştir.

Kutlualp’in eski telefonunu alan Kadıköy’deki cep telefoncusu, bu telefonu kısa bir süre sonra satar..

Kaderin cilvesine bakın ki, bu telefonu alan kişi Fenerbahçe Derneklerinden birinde çalışan bir garsondur !

Bu genç telefonu tanımak için incelerken, içindeki bazı eski fotoğraf ve ses dosyalarının silinmediğini görür.

Bu genç, insani bir merakla bu dosyaları tek tek açar ve inceler !

Bu ses dosyalarından biri de, Hakan Bilal Kutlualp ile muhabir F.’nin yaptığı ve Hakan Bilal Kutlualp’in Başkan Aziz Yıldırım ile kardeşi Ali Yıldırım’a “Bol bol salladığı“ dosyadır !!

Evet, Hakan Bilal Kutlualp, nedense telefonu satmadan önce ya bu dosyayı silmeyi unutmuş, ya da sildiğini zannederek, yanlış tuşlara basmıştır !

Bu kayıtı dinleyen uyanık garson, Fenerbahçe Kulübü'ndeki dengeleri çok iyi bildiği için, eline bir bomba geçtiğini hemen anlar.

Bu genç garson, bu olayı tanıdığı öndegelen Fenerbahçeli’lerle paylaşır. Devreye E. ve T. Adlı bazı hatırlı Fenerbahçeliler girer ve olay duyulunca herkes bu kasetin peşine düşer.

Olayı duyan Hakan Bilal Kutlualp de kasetin peşine düşer. Ancak bir türlü elde edemez. Olay Aziz Yıldırım’ın da kulağına gider.

Kimi iddialara göre Aziz Yıldırım da bu kaseti dinlemiş, kimi iddalara göre de bu kaseti Aziz Yıldırım’ın çok güvendiği kişiler dinleyerek, Başkana “ Evet efendim, maalesef doğru“ raporu vermiş..

Yine iddialara göre, bu kaset şuan da Fenerbahçe Kulübü'nde çok etkin olan D. adlı bir kişinin kasasında, günışığına çıkacağı günü bekliyor.

Kaynak: www.spor3.com