BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

KUTLU DOĞUM’DA ALEVİ-SÜNNİ KARDEŞLİĞİ

Bingöl’deki Kutlu Doğum Haftası programında ilahilerle semah ve semazen gösterisi yapan Alevi ve Sünni ailelerin çocukları, adeta kardeşlik ...

Abone ol

Bingöl’deki Kutlu Doğum Haftası programında ilahilerle semah ve semazen gösterisi yapan Alevi ve Sünni ailelerin çocukları, adeta kardeşlik resmi çizerek birlik beraberlik duygularını pekiştirdi.
Bingöl’ün Yedisu ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde Alevi ve Sünni ailelerin çocuklarından oluşan öğrenciler, semah ve semazen gösterisi yapıp ilahiler okuyarak birlik beraberlik mesajı verdi. Alevi ve Sünni kardeşliğinin bir kez daha gözler önüne serildiği gösteri büyük ilgi gördü.
Bölgedeki Alevilerin önde gelen isimlerinden Gazi Bektaş, Kutlu Doğum’u ve Hz. Muhammed’i (SAV) semah ile andıklarını belirterek, “Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşrifinin yıl dönümü dolayısıyla Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenci kardeşlerimizin sergilediği gösteriyi takdirle karşılıyoruz. Alevi ve Sünni ailelerimizin çocukları hep birlikte semah ve semazen gösterisi eşliğinde ilahiler okuyarak birlikteliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirdi. Bu çocuklarımızı ve gençlerimizi kutluyoruz. Biz semahı, Peygamber Efendimiz (SAV) için dönüyoruz. Zaten semah, kültürümüzde çok önemli bir yer tutuyor” şeklinde konuştu.
Yedisu Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) bahçesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine Kaymakam Hasan Çiçek, İlçe Müftüsü, İl Milli Eğitim Müdürü ve çok sayıda vatandaş katıldı.
(İHA)