BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.507,80
HABER /  GÜNCEL

Kütahya'da kültür sanat sezonu açıldı

KÜTAHYA’da 2017 - 2018 yılı Kültür Sanat Sezon açılışı, görkemli bir etkinlikle gerçekleştirildi.

Abone ol

Kütahya Belediyesi tarafından organize edilen ve Anadolu’nun ilk kültür sanat sezon açılışı olma özelliği de taşıyan etkinliğe İkbal Gürpınar, Cengiz Küçükayvaz, İsmail Kılıçarslan, Vural Yayan, Selahattin Taşdöğen, Necip Karakaya gibi tanınmış simalar katıldı.

"Şimdi Yeni Şeyler Söylemek Lazım" sloganıyla yola çıkan ve Kütahya’yı Anadolu’nun kültür başkenti haline getirebilmeyi hedefleyen etkinlikle Kütahya Belediyesi, yeni kültür sanat sezon açılışını yaptı. Etkinlikte Kültür ve Sanata dair 2017 yılında yapılanlar katılımcılarla paylaşıldı ve yine 2018 yılı için yapılacak olanlar katılımcıların beğenisine sunuldu.  Etkinlikte İkbal Gürpınar, İsmail Kılıçarslan, Selahattin Taşdöğen, Vural Yayan gibi isimler de, konuşmalarıyla kültüre ve sanata dair görüşlerini bildirdi.

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu yapmış olduğu konuşmalarında ise; kültüre ve sanata dair şu hususlara dikkat çekti: “Yeni projelerimizle geniş bir kültür ve köklü bir medeniyete sahip olan şehrimizin, kültür sanat faaliyetleri ile hem Türkiye’de hem de dünyada adını duyurmak istiyoruz. Bunun için gerekli projelerimizi hazırladık ve bu yıl hem Kütahya’da hem de Anadolu’da bir ilki gerçekleştirerek kültür sanat sezonunun bir açılışla başlaması geleneğini başlattık. Önümüzdeki yıllarda da ulusal çapta yapmayı planladığımız festivaller ve etkinlikler ile Kütahya’nın kültür ve sanatta başkent olacak şehirler arasında yer almasını hedefliyoruz.” dedi.


Kamil Saraçoğlu, yeni dönem kültür sanat projelerinin; popüler kültürün ruhsuz, kimliksiz faaliyetlerinden ziyade, Kütahya’nın köklü geçmişinden beslenerek ve hem bireysel, hem toplumsal faydaları göz önünde bulundurularak planladığını belirtti. Saraçoğlu “Kimliği olan, geleneği olan, kültür sanat faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda kendi sanatçılarımızı yetiştirebilmek için belediyemizin tüm imkanlarını kullanıyoruz. Tiyatro, müzik, el sanatları ve birçok kültür sanat faaliyeti alanında eğitim çalışmalarına da ev sahipliği yapıyoruz. Ayrıca “Düşünce Atölyesi, Anadolu'yu Mayalayanlar, Bu Toprağın Ezgileri, Başlıksız Söyleşiler, Ihlamur Sohbetleri” gibi programları belediyemizin imkanları ile gerçekleştiriyoruz. Yeni dönemde de, bizi yani şehrimizi yansıtan, kaynağını bu topraklardan alan başarılı projelere imza atmayı ve bu projeleri daha geniş kitlelere duyurmayı hedefliyoruz.” açıklamasında bulundu. Etkinliğin son bölümünde ise; sanatçıların bire bir görüşleri alınarak istişarelerde bulunuldu.